Annons:

Vimmerbyföretaget satsar på nätbutik:

Vimmerbyföretagaren Simon Fransson satsar allt mer på sin nätbutik. Foto: Arkiv

Vimmerbyföretaget satsar på nätbutik: "Ser stor potential"

Klädbutiken Home of Brands har breddat verksamheten. Nu har man satsat på en nätbaserad butik – och ser stor potential.
– Det ger oss en mycket större kundkrets, säger ägaren Simon Fransson.

Annons:

Vimmerbyföretagaren Simon Fransson öppnade butiken Home of Brands i Vimmerby 2016. Sedan dess har han varit extremt hårt drabbad av inbrott och blivit av med kläder för stora belopp.

Sedan en tid tillbaka har verksamheten breddats och numera finns även en webshop.

– Vi har haft det en tid och det har funkat och gett väldigt bra resultat. Därför har vi precis lanserat en ny webshop, som är mer användarvänlig, ska kunna få ut mer produkter och synka med vårt varusaldo och lager på ett bra sätt. Det ska bli enklare att få ut våra grejer, säger Simon Fransson.

Den nya och uppgraderade nätbutiken lanserades förra veckan och utsikterna ser goda ut.

– Just nu ligger vi på 20-30 procent av det vi säljer i butiken. Det är ett bra och smidigt system och vi ser att det med dagens annonseringsmöjligheter går att få igång det och kunna nå ut på ett bra sätt. Vi hoppas kunna utveckla den ännu mer och lägger mer och mer tid på det. Det handlar om att uppdatera hemsidan, förbättra annonsen och få högre trafik.

"Tycker det är smidigt"

Fransson säger att man säljer i stora delar av Sverige, men även till Danmark, Finland och Norge.

– Vi funderar på att översätta den till engelska, så att man kan frakta kläder dit också. På sikt hoppas vi kunna konkurrera med många större inom det här området. Det finns liknande men större sådana här butiker på nätet i Sverige i dag och det kommer ta ett tag innan man kommer dit, men vi hoppas kunna konkurrera med dem framöver.

Allt fler övergår till att handla sina varor på nätet och därför var det här ett naturligt steg att ta, säger Simon Fransson.

– Många tycker att det är smidigt och skönt att beställa på nätet, så vi vill ha en del av de kunderna också. Vi har fått bra respons hittills. 

Kan det bli så att ni bara övergår till nätet?

– Fortsätter det med inbrotten och det är svårt att hålla igång butiken, så kan det absolut ske. Då kan det bara bli ett lager någonstans eventuellt. Det skulle vara tråkigt, men många tar det här steget. Märker vi att det här ger mycket bättre resultat och mycket större kundkrets, så kan det bli så. Men vi vill jättegärna ha kvar i butiken i Vimmerby också för att kunna erbjuda det alternativet med.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt