Annons:

Lugnande besked för kontoret i Vimmerby

Handelsbanken ska göra sig av med 50-60 kontor under de kommande åren. Kontoret i Vimmerby kommer inte att påverkas. – Min bedömning är att kontoret kommer vara kvar under överskådlig tid, säger kontorschefen Hans Will.

Annons:

Handelsbanken gjorde ett positivt resultat på 4,9 miljarder kronor under första kvartaltet. Det meddelades på en pressträff i dag. Resultatet var något lägre än förväntat. 

Storbanken meddelade även att man kommer att stänga mellan 50-60 bankkontor runt om i landet. Hans Will är chef på kontoret i Vimmerby. 

– Jag tror det blir jättebra. För att samla och bredda kompetensen så kommer en del kontor att slås ihop. Bland annat kommer en del närliggande kontor i större städer slås ihop. Medarbetare på de kontor som berörs flyttar med, så att de flesta kunder kan behålla sin rådgivare. När, och där det blir aktuellt, kommer kontoret att kontakta sina kunder i god tid. Även efter dessa förändringar så kommer Handelsbanken att ha störst kontorsnätverk i Sverige, med cirka 400 bankkontor. 

"Under överskådlig tid"

För kontoret i Vimmerby ger Hans Will lugnande besked. 

– Det föreligger för närvarande ingen diskussion om att stänga kontoret i Vimmerby och min bedömning är att kontoret kommer vara kvar under överskådlig tid. 

 Däremot kommer kontoret i Vimmerby att byta region och framöver flyttas över till bankens Malmö-region.

– Den regionssammanslagning som görs har ganska liten betydelse för både kontoret och för kunderna. Banken har ett mycket decentraliserat beslutsfattande där kontoret hanterar huvuddelen av de beslut som ska fattas. Att kontorets rapportering flyttas från Linköping till Malmö torde inte innebära någon förändring för kunderna och en mycket liten förändring för kontoret. 

Tidigare i år lämnade Nordea besked om att kontoret i Vimmerby läggs ned och verksamheten flyttas till Västervik. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt