Annons:

Karlsson:

Ola Karlsson ser inget problem med olika mobilregler på Vimmerbys skolor. Foto: Anders Sjögren

Karlsson: "Inga problem med olika mobilregler på högstadieskolorna"

Det är inget problem att Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan har olika regler för mobiltelefoner. Det säger barn- och utbildningschefen Ola Karlsson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C).
– Det kan se olika ut från skola till skola, säger Ola Karlsson.

Annons:

AL-skolan och Vimarskolan har olika regler kring mobilförbud på sina högstadieskolor. På AL-skolan är det nya regler inför årets läsår som innebär att eleverna ska lämna från sig sina mobiler när skoldagen börjar. Efter skoldagen återfås mobilerna. På Vimarskolan plockas mobiltelefonerna in inför varje lektion och återfås när lektionen är slut. 

Att de två högstadieskolorna har olika regler är inget problem, enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C) och barn- och utbildningschefen Ola Karlsson.

– Det tycker jag inte är något problem. Det kan se olika ut från skola till skola beroende på vad den enskilda skolan har att jobba med, det är inget konstigt att det är så. Vi vill inte ge pekfinger utan det viktiga är att alla som är där står bakom det.

"Garantera studiero"

Att personalen är med på tåget och att eleverna och vårdnadshavarna är informerade är en förutsättning, säger Ola Karlsson.

– Det handlar om att garantera studiero och det är upp till varje skola hur det sker, det är inget jag ger direktiv om. Det viktiga är att det blir implementerat på ett bra sätt. AL-skolan ska göra en utvärdering sen. 

Nyligen var en ledamot i nämnden på besök på AL-skolan.

– Efter det ändrades uppfattningen helt. Hon var där, pratade med elever och lärare, och var ganska kritisk inför Nu ser hon att det är en positiv sak. Sedan tror jag att man måste jobba med det ett tag innan man ser vad det ger. Det behöver nog gå en termin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt