Annons:

Hon blir ny restaurangchef:

Nina Eklund blir ny restaurangchef på Stadshotellet. Foto: Privat

Hon blir ny restaurangchef: "Ett önskemål sen man började inom yrket"

Vimmerby stadshotell har fått en ny restaurangchef. Nina Eklund började sin nya tjänst i söndags – och ser fram emot utmaningen.
– Det känns väldigt spännande, säger hon.

Annons:

Nina Eklund har varit verksam i restaurangbranschen i nästan hela yrkeslivet. Under tre år har hon haft ansvar för Stadshotellets frukostservering och i sommar har hon styrt med både frukost, lunch och kvällen.

– Jag har haft ansvar för allt i sommar och då kände jag att det blev lite mycket. Nu är det en annan som har tagit min tjänst som frukostansvarig och när jag fick frågan var det självklart för mig att tacka ja. Det var inte självklart att jag skulle få frågan, men det känns jättebra och kul att börja med något nytt, säger Nina Eklund.

Innan hon kom till Stadshotellet har hon jobbat på Astrid Lindgrens Näs. Att bli restaurangchef är en dröm, säger hon.

– Det känns väldigt spännande och jag tror att det kommer bli roligt. Det är något man har haft önskemål om ända sedan man bestämde sig för att jobba inom yrket.

"Vill bli bekväm"

Nu har hon stora planer och det lär bli fler event framöver.

– Det kommer nog märkas på det sättet. Vi ska en modevisning nu den 28 september tillsammans med butikerna i Vimmerby. Vi ska också satsa på sex julbord med livemusik. Sedan försöker vi hitta på något som ska vara som årets julklapp, men det jobbar vi på.

Har du några tankar på att förändra något kring maten?

– Inte än. Jag vill först bli bekväm och jobba mig in i rollen. Det finns en hel del att sätta sig in i.

Väldigt bra siffror

Det har varit en stark sommar för Stadshotellet.

– Vi hade möte i går och siffrorna är väldigt bra. Trots att det var herr-VM förra året, så ligger vi lika bra, om inte bättre, till i år. 

Totalt har 25-30 personer arbetat under högsäsongen. Annars är man åtta till tio stycken som arbetar med restaurangens olika delar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt