Annons:

Mossebo-trion vill ta över i Gullringen

Nyligen köpte Andrew Johnston (bilden), Clara Rylander och Andreas Nibelius Mossebo Gästhem. Nu bekräftar Johnston att de tre även är intresserade av att ta över och utveckla driften av vandrarhemmet i Gullringen.

Mossebo-trion vill ta över i Gullringen

Nyligen köpte Clara Rylander, Andreas Nibelius och Andrew Johnston Mossebo Gästhem. Nu kan det bli aktuellt för trion att även ta över och utveckla driften av vandrarhemmet i Gullringen.

Annons:

De nya ägarna av Mossebo Gästhem i Pelarne, Clara Rylander, Andreas Nibelius och Andrew Johnston, är även intresserade av att ta över och utveckla verksamheten vid Gullringens vandrarhem, vilket Vimmerby Tidning var först med att skriva om.

Intresserade av att ta över driften

Styrelsen för Gullringens Fritidslokaler, som idag driver vandrarhemmet på ideell basis, har tidigare berättat att man är tveksam till att köra verksamheten vidare, och vid ett möte på söndag ska styrelsen återigen diskutera frågan.

– Vi får helt enkelt se vad som sägs och bestäms där. Men skulle chansen dyka upp så är vi absolut intresserade av att ta över driften, berättar Andrew Johnston.

Utveckla till hotellverksamhet

Planerna som Mossebos nya ägare har är att i så fall utveckla verksamheten till ett mer hotellikt året runt-boende, erbjuda dagens lunch samt arrangera pubkvällar någon gång i månaden.

– Vi får prova oss fram och hoppas kunna få igång något kul för bygden, och på sikt även skapa ett eller ett par nya arbetstillfällen.

– Självklart ser vi också möjligheter till samordningsfördelar mellan vandrarhemmet och våra andra verksamheter, Brännebro-projektet och Mossebo. Vandrarhemmet utgör ett utmärkt komplement till dessa, menar Andrew Johnston.

Om allt faller på plats, när kan ett övertagande vara aktuellt?

– Vi har sagt att vi inte vill ta över något förrän efter nyår. Vi har ju nyss förvärvat Mossebo och måste ta hand om det först. Men som sagt, vi får först avvakta söndagens möte.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt