Annons:

Nathea Anemyr får Vitsippspriset 2019

Nathea Anemyr och Gudrun Brunegård. Foto: Pressbild

Nathea Anemyr får Vitsippspriset 2019

Nyligen delade Kristdemokraterna ut sitt Vitsippspris. I år gick det till Nathea Anemyr.

Annons:

Varje år delar Kristdemokraterna i Vimmerby ut Vitsippris för att uppmuntra personer som gjort ideella insatser utöver det vanliga. I år gick priset till Nathea Anemyr, som gjorde Rocka sockorna till ett fenomen över hela landet.

"Redan som tioåring reagerade hon över vilka ord hennes syster Noelle blev utsatt för på grund av att hon har Downs syndrom", skriver KD i ett pressmeddelande.

2015 blev Rocka sockorna stort och Nathea Anemyr kan ses som en stor influencer med 30 000 följare på Instagram och flera framträdanden i tv.

"Mamma Erica skulle vara värd ett eget pris, som vårdar Noelle på heltid, då överslussningen från grundsärskolan i Vimmerby till gymnasiesär/resursskolan i Hultsfred inte funkade. Men det är en annan historia", skriver KD. 

Så här lyder motiveringen:

”Ditt engagemang för alla människors lika värde, med systern Noelle som utgångspunkt, gjorde Rocka sockorna till en rikskänd manifestation den 21 mars, på världsdagen för Downs syndrom. Hela skolor och arbetsplatser i hela landet bär den dagen udda sockor med olika mönster och färg för att markera att varje människa är unik. Ditt engagemang har öppnat ögonen på tiotusentals människor och skakat om gamla fördomar mot personer med funktionsnedsättningar. Olika är vackert och alla är lika bra". 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt