Annons:

Svalt intresse för att arrangera sommaraktiviteter

Fritidsledaren Peter Knutsson tror på det nya upplägget.

Svalt intresse för att arrangera sommaraktiviteter

Syftet med att lägga ned Stjärnevikskollot är att få till en bredare sommarlovsverksamhet för en större målgrupp. Än så länge är intresset skralt från föreningarna. Bara fyra har ansökt om medel.

Annons:

Totalt har Utvecklingsavdelningen, som har hand om frågan, 300 000 kronor att fördela när det gäller sommarlovsaktiviteterna. En del av pengarna har tagits från nedlagda Stjärnevikskollot och cirka 225 000 kronor kommer från ett riktat stöd från staten. Kommunen kommer själv ta en del av kakan till sina egna aktiviteter.

– Hur mycket är inte klart än. Vi håller på och tittar på den ansökningar som finns och så får vi se vad som blir över. Vi kommer att ha Källängsparken öppen fem dagar i veckan och bygger på den verksamheten. Där blir det olika aktiviteter och ungdomarna ska ha ett stort inflytande, säger enhetschefen Anders Degerman. 

”Mer aktiviteter”

Föreningar har möjlighet att söka pengar för att arrangera aktiviteter. Intresset är skralt.

– Intresset är inte så högt som jag tänkte, men det är nytt och lite kort om tid. Jag tror att vi fått in fyra ansökningar och kommer gå ut med det när vi har allting klart.

Degerman vill inte gå in på vilka föreningar som sökt. Klart är att aktiviteter kommer att arrangeras i alla kransorter under sommaren.

Fritidsledaren Peter Knutsson har även olika ungdomsgrupper sökt medel.  

– Även olika ungdomsgrupper och ideella personer som vill göra roliga saker för barn och unga i sommar har sökt och vi för samtal. Som det ser ut nu så kommer det att erbjudas mer aktiviteter för barn och unga än vad vi kunnat göra tidigare år och vi kommer nå ut till alla orterna vid minst ett tillfälle under sommaren. Vi diskuterar fortfarande med föreningarna och vill att detta ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. Vi för även samtal med föreningar som inte har skickat in någon ansökan men som vi tror skulle kunna bidra, säger han.

Fyra krav

Kraven för att få stöd är följande:

  • Aktiviteten ska vara kostnadsfri för barn och unga i åldrarna 6-15 år.
  • Ge barn och unga stimulans och personlig utveckling
  • Stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund.
  • Genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande, därför ska heller ingen behovsprövning göras av de barn som deltar i aktiviteterna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt