Annons:

Två verksamheter kan bilda gemensam organisation

Det är aktuellt att Vimmerby turistbyrå och Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning slås ihop i framtiden. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Två verksamheter kan bilda gemensam organisation

En förstudie visar att den föreningsdrivna turistbyrån i Vimmerby och Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning bör slås ihop. 
– Vi tittar på möjligheten att få lite synergi mellan utvecklingsavdelningen och det jobb man bedriver på turistbyrån, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

I samband med gårdagens sammanträde med kommunstyrelsen var frågan om en sammanslagning av Vimmerby turistbyrå och Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning uppe på agendan. 

– Det har gjorts en förstudie där tanken framåt, kanske 2023, är att ha en gemensam organisation. Vi beslutade om att tillsätta en styrgrupp som ska jobba vidare med frågan och exakt hur sammanslagningen ska se ut i framtiden vet vi inte, säger Jacob Käll. 

"En spännande fråga"

Vimmerby turistbyrå drivs som ekonomisk förening och har över 40 företag och organisationer som har tecknat delägarskap med den föreningsdrivna turistbyrån.

– Dessa företag skjuter in pengar till marknadsföring och här ska vi titta på hur vi får ihop det på bästa sätt. Den största uppdragsgivaren för turistbyrån är kommunen, säger Jacob Käll. 

Marie Nicholson (M) berättar att mycket av turistbyråns arbete har förändrats de senaste åren. 

– Styrgruppens uppdrag handlar ganska mycket om framtidsspaning för att se hur besöksnäringen och näringslivet utvecklas i Vimmerby kommun och vad vi vill ha för typ av organisation. Jag tycker att det är en spännande fråga som vi ser stora möjligheter med, säger Marie Nicholson (M). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt