Annons:

27 barn anmälda när Idrottsskolan drar igång

Inenbandy är en av de alla sporter som kommunens barn födda 2011 har möjlighet att prova på under den Idrottsskola som nu drar igång.

27 barn anmälda när Idrottsskolan drar igång

Vimmerby sällar sig nu till de kommuner i länet som erbjuder Idrottsskola. I morgon drar verksamheten igång.
– Syftet är att barn ska kunna prova på många idrotter och hitta just det man själv vill syssla med, berättar Kenth Karlsson på RF-SISU Småland.

Annons:

Det är RF-SISU Småland, tillsammans med Vimmerby kommun och ett tio lokala föreningar, som ger alla barn i Vimmerby kommun födda 2011 chansen att delta i Idrottsskolan.

En personlig inbjudan skickades för en tid sedan ut, och totalt är det 27 barn som har anmält sig.

Tre veckor per idrott 

Idrottsskolan pågår i 30 veckor, där varje ”prova-på-sport” tar en treveckorsperiod i anspråk.

– En gång i veckan, tre veckor i rad, får barnen möjlighet att prova på varje sport. Först ut är Vimmerby Dansstudio, berättar Kenth Karlsson på RF-SISU Småland.

– Vi ger projektstöd till de föreningar som tar på sig ansvaret, sedan är kommunen med redan från start också.

Tio aktörer deltar 

De aktörer som är med och arrangerar Idrottsskolan premiäråret är Vimmerbyortens Ryttarförening, Vimmerby Hockey, Vimmerby Innebandyklubb, Vimmerby Dansstudion, PadelFour Vimmerby, Vimmerby Sportdansklubb, Vimmerby IF, Vimmerby Orienteringsklubb, Vimmerby Tennisklubb samt Södra Vi IF Friidrott.

– Som det ser ut i dag finns det resurser att köra detta projekt i två år, sedan hoppas vi att kommunerna själva tar över ansvaret, säger Kenth Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt