Annons:

Västervikslägret tillbaka efter två inställda år – så många ungdomar deltog

Efter två inställda år var Västervikslägret tillbaka på fotbollsanläggningen Karstorp. Foto: Alice Enwall

Västervikslägret tillbaka efter två inställda år – så många ungdomar deltog

Trots att deltagarantalet minskat genom åren höll 70 pojkar och ett 40-tal flickor igång på helgens Västerviksläger. De som var med på Smålands Fotbollförbunds läger är födda 2006 och lägret är en del av en uttagning mot eliten. 

Annons:

Kenth Karlsson från Vimmerby planerar och sköter logistiken för Västervikslägret plus att han städar, ser till att allt funkar och finns till hands för tränare och deltagare.

– Förut hade vi läger där ungdomar fick testa på flera olika sporter och då skjutsade jag mest runt på deltagarna. Det var också fler deltagare på lägren, nu är de väldigt få. Det har att göra med nya begränsningar i ålder och liknande. Jag tror inte att färre spelar fotboll nu men att tillgängligheten minskar, säger Kenth Karlsson. 

Fotbollsdagar med praktik och teori

Deltagarna har under lägret tränat och spelat matcher mot varandra och tagit del av föreläsningar i fotbollspsykologi på Ellen Keyskolan i Västervik.

– Albin Werner från fotbollsförbundet och Paul Stensland har varit föreläsare. Förutom att det är ganska långa avstånd från där ungdomarna sover och planen är Västervik en bra kommun för föreningsliv. Planerna är otroligt fina och ingenting man vill gå miste om. Tidigare har vi haft läger på både Ludvigsborgsskolan och Västerviks gymnasium men på grund av ombyggnationer håller vi till på Ellen Keyskolan när det inte är träning, säger Kenth Karlsson. 

På grund av pandemin har det inte kunnat arrangeras läger men nu är de igång igen. I höst väntar ytterligare ett läger för spelarna som lyckas kvalificera sig dit.

– Det vore såklart roligt om vi kunde växa igen och det har vi alla möjligheter för. Det är många som vill åka på läger men få som vet om var de finns. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt