Annons:

Restaurangerna går samman – ordnar cykelfest för Vimmerbyborna

Rebecca Lundell, Elin Axelsson, Simon Johansson, Linda Edlund och Nina Eklund hoppas att Vimmerbyborna ska uppskatta deras satsning. Foto: Simon Henriksson

Restaurangerna går samman – ordnar cykelfest för Vimmerbyborna

Stadshotellet, Prime och Smak by Simon. Där har ni trion restauranger som går samman för att ordna cykelfest för Vimmerbyborna.
– Det är ett koncept folk känner igen, säger Statts Linda Edlund. 

Annons:

Den 18 april får Vimmerbyborna chansen att slänga sig på cyklarna och ta sig runt i delar av Vimmerbys restaurangvärld. 

Det är Stadshotellet, Prime och Smak by Simon som tillsammans har skapat "Cykelfest – The Restaurant Edition". Det finns totalt 210 platser och det kommer vara förrätt, varmrätt och efterfest på samtliga ställen. Turordningen – och var den enskilde ska äta sin förrätt, varmrätt och efterrätt – avgörs utifrån ett kodat system. 

Det avslöjas kvällen före festen. 

– Det här är ett bra koncept som folk känner igen. Man behöver nödvändigtvis inte komma med cykel, det kan vara bra om några går också, säger Linda Edlund, Stadshotellet. 

Avslöjas samma dag

Ett sällskap börjar med förrätt på Prime, varmrätt på Smak by Simon och efterrätt på Stadshotellet. För ett annat sällskap är det en annan ordning. Var själva efterfesten kommer att vara avslöjas inte förrän samma dag. 

– Det släpps kvällen det händer. 

Biljetterna, som innehåller en kod som visar var just du ska ta vägen, kommer att gå att köpa på Stadshotellet. 

– Det kommer att bli underhållning på efterfesten. 

Tanken till samarbetet föddes på Stadshotellet. 

– Vi diskuterade det här på Statt och sedan var Simon (Johansson) här en dag och då tänkte vi att vi frågar. Det är en del logistik som ska lösas, det handlar om sittplatser, duka om en matsal och sådär. Men vi tycker att det ska bli jättespännande och hoppas att det blir återkommande, säger Nina Eklund, restaurangchef på Stadshotellet. 

"Måste samarbeta"

De tycker också att det här blir ett sätt att visa upp Vimmerbys restaurangliv. 

– Nu får vi chansen att visa upp oss alla tre och kanske för folk som annars inte går ut så ofta. Det är ett sätt för oss att visa att vi samarbetar också. 

Vad tror ni om intresset?

– Vi hoppas verkligen att det är stort till det priset med trerätters och välkomstdrink. 

Elin Axelsson, verksamhetschef på Prime, menar att alla restauranger är viktiga för varandra i Vimmerby.

– I den här lilla staden måste man gå ihop för att samarbeta. Alla restauranger är viktiga, säger hon och får snabbt medhåll av Simon Johansson:

– Statt är viktiga för oss och Prime är viktiga för oss. Folk drar folk, så vi är inte konkurrenter på det sättet. Jag skulle säga att vi är mer av samarbetspartners. 

Tradition?

Att göra evenemang som detta är ett bra sätt att få ut Vimmerbyborna. 

– Utmaningen i Vimmerby är att få folk att gå ut utan att det är något speciellt. Man kan göra det ändå, även om man inte firar något speciellt, säger Rebecca Lundell, restaurangchef på Prime. 

Att få till spontana gäster, utan några erbjudanden, är något svårare. 

– Måndag till torsdag har vi hög beläggning på restaurangen i och med våra hotellgäster, men fredag och lödag är det lägre. Vi har inte knäckt den koden än riktigt, säger Linda Edlund. 

Nu är förhoppningen att den här restaurangupplevelsen ska bli en tradition.

– Vi hoppas köra en gång om året efter det här. Det är en rolig grej för Vimmerbyborna och för oss, säger Nina Eklund. 

– Det är första gången vi gör ett samarbete på det här sättet och förhoppningsvis blir det fler i framtiden. Jag tycker att det är positivt att det finns många olika restauranger i Vimmerby med olika inriktningar. Det gör att det kommer en del folk utifrån, säger Simon Johansson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt