Annons:

Nytt forum ska öppna kontakten mellan unga och politiker

Robin Olsson, Anders Degerman, Peter Karlsson, Ola Gustafsson och Niklas Gustafsson hoppas mycket på den nya sajten för unga. Foto: Jakob Karlsson

Nytt forum ska öppna kontakten mellan unga och politiker

Många ungdomar vill påverka mer – men vet inte hur de ska göra. Nu har kommunen tagit fram ett nytt forum som ska ge ungdomarna en helt ny kontaktyta gentemot politikerna.
– De kan komma med synpunkter och ställa frågor och vi kan ställa frågor till dem, säger Niklas Gustafsson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

I fredags besökte både tjänstemän och politiker Vimmerby gymnasium för att presentera den nya hemsidan för Vimmerbys unga.

– Vi presenterar det nya formatet. Unga kan komma med synpunkter och tycka till och vi kan lägga upp frågor så man kan gå in och rösta. Det ligger i linje med barnkonventionen och vi vill öka dialogen med ungdomarna, säger Niklas Gustafsson (M).

Vad får ni för frågor när ni är ute såhär?

– Det är alltifrån varför det inte kan vara mer chili con carne till simhall, ishall, parkeringar… Det är väldigt brett och vi har engagerade ungdomar.

 "Ger dem en öppning"

Anders Degerman delar bilden av att intresset för att påverka är stort.

– Många ungdomar vill vara med och påverka, men vet inte var man ska vända sig. Det här ger dem en öppning att nå politiken på ett enkelt och bra sätt.

Tidigare har kommunens ledande politiker mest fört dialog med elevråden, men nu blir det enklare för alla att få kontakt.

– Det blir ett bredare forum och när fler kommer till tals blir det mer bredd på frågorna, tror Ola Gustafsson (KD). 

Kommunen kommer ställa frågor till de unga på sidan som sedan kommer kunna gå in och rösta.

– Det kan handla om huruvida vi ska bygga ett högstadie eller två exempelvis. Nu när vi även ska ha barnkonventionen som lag ska vi tillfråga elever och barn om olika frågor. Det här är ett snabbt sätt att göra det och vi kan få ett snabbt svar, säger Peter Karlsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt