Annons:

JUST NU: ÄNNU EN SMITTAD AV CORONAVIRUSET I LÄNET

Ytterligare en person i Kalmar län har bekräftats smittad av det nya coronaviruset. Foto: MostPhotos

JUST NU: ÄNNU EN SMITTAD AV CORONAVIRUSET I LÄNET

Ännu en person i Kalmar län har bekräftats smittad av det nya coronaviruset på tisdagskvällen. Därmed har länet nu två fall.

Annons:

"Det rör sig om en man i 20-årsåldern som varit på resa i Österrike. Han verkar ha betett sig föredömligt sedan han fick symtom och varit i självvald karantän, vilket gör kontaktspårning enkel", säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande. 

Tidigare under tisdagen konstaterades en 50-årig man vara smittad. Han fick symtom efter att också han varit på en resa till Österrike och tog kontakt med sjukvården genom att ringa till 1177. De två fallen har inget samband med varandra. Ingen av de två smittade personerna ska vara allvarligt sjuk.

De personer som varit i kontakt med de smittade blir nu uppringda av smittskyddsenheten och får individuellt anpassade förhållningsregler.

Provtagningarna har ökat de senaste dagarna. Hittills har drygt 80 personer i Kalmar län testats avseende det nya coronaviruset. Under onsdagen kommer också provtagningar att starta i Västervik sedan ett tält kommit på plats på sjukhusområdet.

Fler fall kan upptäckas i Kalmar län den närmaste tiden, enligt smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt