Annons:

Butiken öppnar tidigare för riskgrupper:

Nu öppnar ICA-butiken i Storebro extra för riskgrupper. På bilden Ellen Gustafsson och Jakob Riis. Foto: Simon Henriksson

Butiken öppnar tidigare för riskgrupper: "Vill hjälpa till"

ICA Nära Storebro följer nu många andra butiker i landet och öppnar upp specifikt för riskgrupper. Mellan åtta och nio på morgonen kan riskgrupper handla i lugn och ro.
– Det är för att alla ska kunna gå ut och handla, säger butiksägaren Jakob Riis.

Annons:

Myndigheterna påtalar gång på gång att äldre och personer i riskgruppen ska hålla sig från sociala kontakter så mycket det går. Nu gör ICA Nära i Storebro en insats för att även äldre ska kunna gå och handla.

– Vi väljer att öppna en timme tidigare på morgonen för riskgrupper för att alla ska kunna gå ut och handla. Personer i riskgrupperna ska inte träffa en massa människor enligt myndigheterna, så då vill vi hjälpa till så mycket det går. Det är för att alla ska kunna handla och jag vet att det är många som tycker att det är härligt att handla själv och välja bland varorna, säger Jakob Riis.

Premiären blir i morgon, onsdag. 

– Vi har gått ut med det på sociala medier, men jag jobbar för fullt så har inte läst så mycket. Det är en del som verkar uppskatta det. Jag vet kollegor i branschen som gjort så här och det är bara positivt. 

Har ni märkt av att färre äldre har varit och handlat?

– Ja, delvis har det varit så. Nu gör vi så här temporärt och får se hur länge det varar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt