Annons:

ALV:s skådespelare ska förgylla tillvaron för äldre i Vimmerby

Skådespelare på Astrid Lindgrens Värld kan komma att underhålla äldre. Foto: Ossian Mathiasson

ALV:s skådespelare ska förgylla tillvaron för äldre i Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld har skjutit fram öppnandet av parken. Nu kan det bli aktuellt att på något sätt använda resurserna för att glädja äldre i Vimmerby. 
– Det finns alla möjligheter, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld har tvingats skjuta upp sin planerade säsongspremiär på grund av de begränsningar av sammankomster som införts på grund av covid-19. Fortfarande repeterar parkens skådespelare för fullt för att vara beredda att med kort varsel kunna öppna parken.

Men Astrid Lindgrens Värld har också korttidspermitterat 49 anställda.

– Vi är en relativt stor arbetsgivare och det finns ett antal medarbetare som inte kommer ha ett jobb i inledningen av säsongen. Så är det troligtvis. Det finns inget som pekar på att vi kan öppna den 15 maj, säger vd:n Joacim Johansson.

I stället planerar man att satsa inför framtiden och ett utbildningssamarbete med Linnéuniversitet har inletts. 

– Vi diskuterade utbildningsmöjligheter i ett tidigt skede. Det här är ett utrymme att fortbilda sig, ta höjd för framtiden och samtidigt rusta sig. Linnéuniversitet är inkopplat, men det har inte formats ännu hur det kommer bli. Målbilden är att alla i någon form ska utbilda sig, men det ska också vara utbildningar som har bredden att det tillför framtiden något, säger han.

Förgylla tillvaron för äldre

Under tiden ska ALV:s skådespelare förgylla tillvaron för äldre i kommunen. 

– I någon form, beroende på tidsperspektivet, tittar vi på att vara underhållande för våra äldre i kommunen som är väldigt isolerade. Vi har diskuterat det, men har inte satt några former för det ännu. Just nu är de (skådespelarna) uppe i sitt, men från 15 maj kan situationen vara helt annorlunda om det här håller i sig.

Det kan bli så att äldre bjuds in till parken eller kanske mer troligt någon livesändning på distans. 

– Underhållning på distans är lätt något vi kan diskutera. Det finns ett antal evenemang som har livestreamats den senaste tiden och det finns alla möjligheter för det.

En annan idé är att spela teater på gräsmattan utanför ett äldreboende.

– Det finns alla möjligheter och många idéer ska lyftas, men några former är inte klara än. En luffarorkester kan luffa runt lite större än i parken i en sådan här situation, även om vi är noggranna med att karaktärerna är där de bor. Men i kristider så kan det bli så. Inga regler utan undantag, säger Joacim Johansson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt