Annons:

Studieförbundet söker nya lösningar i coronakrisen

Anna-Karin Cederstrand är verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan som vill bli mer digitalt i coronakrisen. Foto: Arkivbild

Studieförbundet söker nya lösningar i coronakrisen

Studieförbundet Vuxenskolan påverkas förstås av coronasmittan i allra högsta grad. Nu söker organisationen digitala lösningar och vill gärna ta emot förslag på kurser som kan köras digitalt.
– I första hand vill vi nå de som redan är digitala i dag, men även de som känner att de behöver få hjälp att bli mer digitala, säger Anna-Karin Cederstrand, verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan i Vimmerby.

Annons:

Vuxenskolan har ställt in i stort sett all ordinarie verksamhet. Tråkigt förstås – men det öppnar också en möjlighet till att utveckla utbudet. Över hela Sverige erbjuder Vuxenskolan en mängd digitala kurser och evenemang.

Anna-Karin Cederstrand på Vuxenskolan i Vimmerby vill kunna erbjuda fler digitala möjligheter lokalt.

– Vi har fått stänga ned hela vår verksamhet, men på många andra ställen kör man mycket digitalt. Även om man inte ses fysiskt kan vi erbjuda olika saker. Det kan handla om en bokcirkel, ett kulturinslag, en kurs eller föreläsning. Lära sig mer om hur man använder Skype, Facetime mm. Frågan är om man vill ha det här i Vimmerby? Det vore väldigt roligt att få in förslag på saker som efterfrågas och vi kan även erbjuda digitala utbildningar till företag som vill passa på och kompetensutveckla sin personal. Jag vill väcka intresset.

Finns det några begräsningar? 

– I stort sett inte. Man kan ha odlingskurser, matlagningskurser, bokcirklar, data, språk, man kan ha det mesta. En livespelning funkar jättebra och arrangerar vi något här kan människor från hela Sverige vara med. Det här är ett väldigt nytt grepp för oss, men inget ont som inte har något gott med sig. Vi måste lära oss att vara mer digitala.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt