Annons:

Första spadtaget för miljonprojektet i Storebro

Rumskulla Maskiner har tagit hem upphandlingen. Här ses Ola Lindblom från företaget framför det som ska bli en multiarena. Foto: Simon Henriksson

Första spadtaget för miljonprojektet i Storebro

En multiarena ska byggas i Storebro. Rumskulla Maskiner har tagit hem upphandlingen – och på fredagen började arbetet med att göra i ordning marken.
– Vi känner att det här är en trevlig satsning som förgyller Storebro, säger Vimarhems vd Johan Oléhn.

Annons:

I slutet av 2018 blev det klart. Tillsammans med Boverket miljonsatsar det kommunala bostadsbolaget Vimarhem i Storebro.

En multiarena ska byggas, uppfräschning av miljöerna i anslutning ska ske och en grillplats med tillhörande sittplatser ska blir uppförd.

Vimarhems satsning i centrala Storebro är på drygt en miljon kronor, där hälften är bidrag från Boverket då det aktuella området är klassat som socioekonomiskt utsatt. 

– Vi känner att det här är en trevlig satsning som ska förgylla Storebro. På lång sikt kanske det kan få fler att flytta till Storebro och då gärna till våra lägenheter. Vi vill hyra ut våra lägenheter och göra åtgärder för att det ska bli ännu trevligare att bo där, säger Vimarhems vd Johan Oléhn.

"Centralt och bra"

Rumskulla Maskiner har tagit hem upphandlingen och det första spadtaget togs på fredagen. Det blir en konstgräsmatta med fotbollsmål, basketkorgar och lite annat på utomhusarenan.

– Det startar i dag och ska vara klart den 30 juni. Vi schaktar och sedan kommer det ett företag och monterar arenan. Jag tror att det blir trevligt. Det blir centralt och bra, och jag hade hängt här hela tiden om jag var ungdom, säger Rumskulla Maskiners Ola Lindblom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt