Annons:

Kris föder kreativitet – länsmusiken satsar på digitalt nationaldagsfirande på smalspåret

Länsmusiken gör en musikalisk resa på smalspåret mellan Hultsfred och Västervik på Sveriges nationaldag och den sänds på sociala medier. Foto: Pressbild

Kris föder kreativitet – länsmusiken satsar på digitalt nationaldagsfirande på smalspåret

Det är mycket som har stannat upp under coronapandemin. Smalspåret kommer dock rulla mellan Hultsfred och Hultsfred på nationaldagen – med Länsmusiken i Kalmar län som passagerare.

Annons:

Många privatpersoner och företag drabbats hårt i spåren av coronapandemin. Samtidigt föds nya idéer och kreativa lösningar på vad man kan hitta på.

Länsmusiken i Kalmar län har nått ett samarbete med föreningarna Smalspåret Växjö-Västervik och Tjustbygdens järnvägsförening för att genomföra Smalspårsresan på Sveriges nationaldag den 6 juni. 
Länsmusiken ska under flera timmar bjuda på en digital musikalisk resa längs med smalspåret mellan Hultsfred och Västervik, som är Sveriges första byggnadsminnesförklarade järnväg. På rälsbussen och vid flera av stationerna på sträckan mellan orterna utlovas musikaliska överraskningar. 

Ingen publik på stationerna

Skådespelaren Martin Ibohm, som spelar karaktären Tage, leder tittarna under resan och låter dem få följa med på den musikaliska resan på Länsmusikens Facebooksida. Med på resan är bland annat Dimpker Brothers, Vena Musikkår och Mollie Minott.

På stationerna kan ingen publik närvara med tanke på förbudet för allmänna sammankomster med fler än 50 personer till följd av coronaviruset. 

Facebooksändningen startar 9.30 och avslutas 15.15 på nationaldagen. Länsmusiken arrangerar evenemanget med Hultsfreds kommun, Vimmerby kommun, Västerviks kommun och Tjustbygdens järnvägsförening som medarrangörer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt