Annons:

Vimmerbyföretagarna hittade varandra under krisen – nu släpper de lokal podd

Anna Pettersson och Aina Wiger startar en ny podd. Foto: Privat

Vimmerbyföretagarna hittade varandra under krisen – nu släpper de lokal podd

Anna Pettersson driver Stuneks. Aina Wiger Hudvårdskompaniet. Under den senaste tiden har de lärt känna varandra bättre – och nu satsar de på en lokal podd.
– Det ska bli jätteroligt, säger Anna Pettersson.

Annons:

De kände varandra flyktigt tidigare, men under krisen och arbetet med Vimmerby Tillsammans och möten med Ingvar Kamprads stiftelse har de lärt känna varandra mycket närmare. 

– Vi har hittat varandra under krisen kan man säga. Vi har inte känt varandra jättelänge, men vi har träffats och båda har känt att vi trivs ihop, säger Anna Pettersson.

Då föddes tankarna på att de två entreprenörerna skulle göra något tillsammans. Resultatet blir en podd, där det första avsnittet släpps på fredag, som en del i Vimmerby Tillsammans glädjekalender.

– Vår tanke är att vi ska göra en podd där vi hyllar lokala entreprenörer. Först visste vi inte riktigt vilket forum vi skulle satsa på, men så kände vi att en livepodd blir bra. Så på fredagar kör vi det.

Lokala förmågor

Gästerna hemlighålls, men det är lokala förmågor som kommer gästa podden.

– Vi försöker fånga alla entreprenörer, så det blir ett bra spann på gästerna. Hittills har vi klart med tre, men vi hoppas förstås att det uppskattas och det att det kan fortsätta. Vi såg en öppning för att kunna hylla lokala entreprenörer och nu får vi se hur det slår. 

Podden är ett tecken på att många företagare i Vimmerby använder sin kreativitet och driv under coronapandemin.

– I första programmet kommer vi presentera vilka vi är och vad podden ska handla om. Sedan ska vi intervjua gäster och det är lokala entreprenörer som kanske inte alltid ser eller vet så mycket om. Vi är väldigt nya på det här, men det ska bli jätteroligt. Alla i Vimmerby med omnejd är i en kris och då vill vi försöka göra något bra. Tillsammans är vi starka, känner vi. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt