Annons:

Coronaviruset 6 juni – 17 nya dödsfall i Sverige

I dag rapporterar Folkhälsomyndigheten om 17 nya dödsfall i Sverige. Foto: MostPhotos

Coronaviruset 6 juni – 17 nya dödsfall i Sverige

Ytterligare 17 personer med bekräftad covid-19-smitta har rapporterats döda i Sverige. Det är information från Folkhälsomyndighetens dagliga statistik. 

Annons:

Sedan tidigare är det känt att det är viss eftersläpning när det gäller inrapporteringen så dödssiffran kan därför komma att öka i början av nästa vecka. 

Folkhälsomyndighetens dagssiffror för utvecklingen av coronaviruset, covid-19, släpptes klockan 14.00. Jämfört med i går har ytterligare 17 dödsfall konstaterats i Sverige och antalet avlidna är nu uppe i 4 656.

Sverige har nu 43 887 personer som är bekräftat smittade av covid-19, 948 personer fler än vid fredagens uppdatering. Med tanke på att testningen har kommit igång på allvar i flera regioner har antalet bekräftat smittade ökat. 2 162 personer vårdas eller har vårdats på intensivvårdsavdelning, en ökning med tio personer jämfört med fredagens siffror. 

Kalmar län är nu uppe 405 fall, det är 15 fler är i går, och 39 dödsfall, samma siffra som vid gårdagens uppdatering från Folkhälsomyndigheten. Att dödssiffran skiljer sig åt från regionens beror på att de räknar på olika sätt. Regionen räknar endast dödsfall på länets sjukhus i sin statistik medan Folkhälsomyndigheten gör på ett annat sätt. 

Världen har nu 6,8 miljoner fall och 398 700 döda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt