Annons:

Då lär Glamox stängas i Målilla: ”Ingenting som är bekräftat”

Fabrikschefen Magnus Antonsson är fåordig om när Glamox ska slå igen fabriken i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Då lär Glamox stängas i Målilla: ”Ingenting som är bekräftat”

Glamox ska lägga ner sin fabrik och 116 anställda berörs av nedläggningen. Fabrikschefen Magnus Antonsson vill inte spekulera i när Målilla-fabriken ska stängas trots att det finns uppgifter om nästa vår. 
– Det är ingenting som är bekräftat, säger han. 

Annons:

Veckans besked om nedläggning av Glamox fabrik i Målilla slog ner som en bomb och chockbeskedet har skapat ilska och upprördhet bland de anställda på Målillafabriken. 

– Det är ett drastiskt besked som vi fick tidigare i veckan. Vi kommer inleda förhandlingar med facket och får helt enkelt följa utvecklingen, säger Magnus Antonsson. 

"Var överrakande för mig"

Personalen fick ta del av det dystra beskedet på torsdagen medan fabrikschefen Magnus Antonsson har känt till nedläggningsplanerna i några veckor.

– Jag fick information om det för ett par veckor sedan. Det är klart att det var överraskande för mig men samtidigt, när jag fick reda på koncernens beskrivning av situationen och framtiden, så kan jag ta till mig det och förstå bakomliggande orsaker och argument, säger Magnus Antonsson.

På vilket sätt?

– Fabriken i Målilla går bra men planen är att koncentrera volymerna till de större fabrikerna, då finns det kostnader som man kan minska helt enkelt. Det finns ett besparingsuppdrag som jag kan förstå. Det är vad man vill göra för att vara så förberedda som möjligt för kommande nedgångar i orderingången. Det finns redan nedgång i orderingången jämfört med den plan som man har haft. Coronakrisen och hastiga prisnedgångar på olja har gjort att koncernen måste minska sina kostnader.  

Lär stänga nästa vår

I går berättade Magnus Antonsson för Barometern att produktionen i Målilla ska upphöra i slutet av mars nästa år. När DH ställer frågor om framtiden är han mer fåordig.

– Jag vill inte bekräfta några sådana tider eftersom vi ska gå in i fackliga förhandlingar. Koncernchefen nämnde för personalen hur planen ser ut och jag tror att den kommer ske tidigare men vi vill inte bekräfta några planer. Koncernchefen vill hålla det öppet och gav personalen en fingervisning om att det inte är något som ska ske om två-tre år. 

Hur känns nedläggningen för dig som fabrikschef?

– Målillafabriken har varit mitt ansvar så det är verkligen inget önskat besked. Det har varit en bra arbetsplats med fin utveckling, tack vare att vi har varit i Glamox-koncernen, Det är självklart inget positivt besked för personerna som jobbar i fabriken. 

"Kan bli en svår situation"

Målilla är en liten ort och Hultsfreds kommun är en liten kommun. Att Hultsfreds kommuns tredje största arbetsgivare försvinner är något som många berör. 

– I de här tiderna med coronakrisen så förstår jag att det kan bli en svår situation. 

Vad händer härnäst?

– Vi kommer sätta oss ner med de fackliga föreningarna för att gå igenom hur vi ser att förhandlingarna ska genomföras. Det är inga förhandlingar som dras igång under kommande vecka men snabbt därefter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt