Annons:

Kommunen vinner marktvist – klart för nytt handelsområde

Det här området går från park till handel sedan kommunen vunnit tvisten med flera närboende. Foto: Pressbild

Kommunen vinner marktvist – klart för nytt handelsområde

Planerna på det av vissa hårt kritiserade handelsområdet vid Lundgatan kan förverkligas. Det står klart sedan Mark- och miljödomstolen dömt till Vimmerby kommuns fördel.

Annons:

Sex personer ställde sig bakom överklagan av kommunens beslut om att tillåta handel på en yta av drygt 9 000 (varav 7 000 avsedda för handel) kvadratmeter vid rondellen vid Näs. Beslutet har fått en hel del kritik i kommentatorsfält och på sociala medier och sex personer valde att överklaga.

Nu har domen fallit och kommunen går vinnande ur tvisten. De boende har anfört att området används till rekreation och att de vill låta det vara orört. De boende är rädda för att få baksidan av handelsområdet mot sina hus och en utsikt av containrar och pallar. Man har också hävdat att förekomsten av buller och avgaser kommer öka ordentligt och att värdet på fastigheterna kommer sjunka.

Mark- och miljödomstolen ger inte mycket för argumenten och avslår överklagandet. I domen skriver man att kommunen gjort en ”korrekt avvägning mellan allmänna och enskilda intressen”.

När domen vinner laga kraft kan planerna på handelsområdet förverkligas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt