Annons:

Vimmerby Handel efter stängningen:

Vimmerby Handels ordförande Björn Johansson tror ingen Vimmerbybutik står och faller med ALV:s beslut om att stänga för säsongen. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby Handel efter stängningen: "Ingen står och faller med ALV:s beslut"

I dag kom beskedet att Astrid Lindgrens Värld tvingas slå igen för resten av säsongen. Ett tungt slag för många, även för Vimmerby Handel. 
– Butikerna är nere med låg försäljning så jag tror inte att ALV:s stängning spelar varken större eller mindre roll, säger Björn Johansson. 

Annons:

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby bommar igen, bara drygt en vecka efter den försenade premiären. 

I dag kom beskedet. ALV samlade all personal till ett informationsmöte i morse och sa att de kommer stänga för säsongen. 

"Blir inga drastiska förändringar"

Ett mycket hårt slag för alla som bor och verkar i Vimmerby med omnejd. Björn Johansson, Vimmerby Handels ordförande, tog emot beskedet när DV ringde upp på förmiddagen. 

– Jag hoppades de skulle kunna lösa det som de har sett som ett problem och rätta till bristerna men nu blev det inte så, säger Björn Johansson. 

Hur ser du på ALV:s stängning?

– Det är väldigt tråkigt för många. Vi kommer säkert ha lite turister i Vimmerby men det blir inte alls i samma omfattning som förra året. Nu har de tagit in 1 500 besökare och det är stor skillnad på antalet besökare jämfört med förra året. Butikerna är nere med låg försäljning så jag tror inte att ALV:s stängning spelar varken större eller mindre roll. Det är klart att ALV hade varit ett tillskott om de hade haft öppet men jag tror inte att det påverkar den nuvarande situationen, säger han. 

Du menar att ALV:s stängning inte kommer påverka stans butiker?

– Jo, visst kommer det påverka men det blir inga drastiska förändringar. 

På vilket sätt menar du?

– Det finns ingen butik som lägger sig ner och dör bara för att ALV stänger. Visst kommer det spela roll men jag tror inte att det blir så drastiska förändringar. Det blir naturligtvis mindre försäljning i butikerna men den är redan nere på låg nivå. Jag tror ingen står och faller med ALV:s beslut att stänga anläggningen, säger han och fortsätter:

– Naturligtvis så förlorar alla butiker på att det inte kommer folk till ALV, det kan man inte komma ifrån. Men det är ändå inte den mängden turister som i fjol. Visst hade det varit ett tillskott men jag tror inte att det blir så drastiska förändringar i butikerna i Vimmerby eftersom man redan är där nere. 

Vad kan ni från Vimmerby Handel göra i denna situation? 

– Vi har lämnat rabatt på presentkort och har haft bra försäljning på det. Man kanske kan återkomma och göra en ny omgång i höst. Det är inte heller lätt att ha aktiviteter när man inte får ha något folk. 

– Jag har ändå hört positiva tongångar i flera veckor. Överlag så känns det bra och Vimmerby Tillsammans har gjort ett fantastiskt arbete. Det finns många engagerade människor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt