Annons:

Locket på om bekräftade covid-19-fall på stor arbetsplats

Olle Björk, vd på metallfabriken Ljunghäll i Södra Vi, kommenterar inte DV:s uppgifter om bekräftade covid-19-fall bland personalen. Foto: Arkiv

Locket på om bekräftade covid-19-fall på stor arbetsplats

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby har Ljunghäll i Södra Vi fått två bekräftade covid-19-fall i personalstyrkan. Företagets vd Olle Björk lägger locket på. 
– Jag kommer aldrig att kommentera sjukfrånvaro. Jag kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger han till DV.

Annons:

Trots storvarsel och hemskickade visstidsanställda är Ljunghäll i Södra Vi uppe i samma personalstyrka som i februari innan coronavirusets utbrott. 

I dag fick Dagens Vimmerby tips om att fabriken har fått två medarbetare med konstaterad covid-19-smitta, något som Olle Björk inte vill kommentera. 

– Vi pratar givetvis om covid-19 med vår personal men vi kommer i problem med huruvida vi bedriver hets mot person så vi har rent generellt sagt att vi inte pratar om individuella fall. Vi har troligtvis haft fall med coronavirus i fabriken men vi finner ingen anledning att kommentera vare sig det eller tidigare misstänkta fall. Det är en sak mellan individen och sjukvården. Jag kommer inte kommentera enskilda sjukdomsfall och det kvittar om det är covid-19, mässling eller förkylning, säger Olle Björk. 

"Pratar inte om enskilda fall"

Han anser att ledningen pratar med personalen om rutiner eftersom att det är känt att det förekommer smittspridning i samhället.

– Men vi på Ljunghäll går inte in och pratar om individer och enskilda fall. Däremot pratar vi väldigt mycket med personalen om rutiner för att undvika smitta och hålla social distansering. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så slaviskt vi kan men jag kommenterar inte sjukdomsläget på Ljunghäll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt