Annons:

Få nya fall i länet – två är i behov av intensivvård

Foto: MostPhotos

Få nya fall i länet – två är i behov av intensivvård

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Två nya bekräftat smittade har rapporterats.

Annons:

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, låg på 632 i går. Jämfört med torsdagens siffror är det ytterligare en som har bekräftats smittade. 8 268 prover, strax under 100 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Västerviks kommun har 82 fall, Hultsfreds kommun 18 fall (1 nytt fall) och Vimmerby kommun alltjämt under tio i regionens redovisning. Kalmar har flest med 238 och Oskarshamn har 46.

Men som vår tidning rapporterade i morse är antalet fall i norra länet betydligt fler, enligt Folkhälsomyndigheten. Västervik har 102 fall, Hultsfred har 26 fall och Vimmerby 28.

Två vårdas på intensiven

Antalet positiva självtest har ökat med en. Av 3 232 beställda självtest har 2 262 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 95.

Fem personer, lika många som i går, vårdas på sjukhus. Två personer får intensivvård med respirator, vilket är än mer i går. Under det senaste dygnet har tre personer blivit utskrivna från länets sjukhus, totalt handlar det om 230 stycken. 

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt