Annons:

Två i behov av intensivvård – så är covid-19-läget i länet

Foto: MostPhotos

Två i behov av intensivvård – så är covid-19-läget i länet

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Inga nya bekräftade fall har konstaterats.

Annons:

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, låg på 633 i går. I dag har inget nytt fall konstaterats. 8 330 prover, drygt 60 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Västerviks kommun har 82 fall, Hultsfreds kommun 18 fall och Vimmerby kommun alltjämt under tio i regionens redovisning. Kalmar har flest med 238 och Oskarshamn har 46.

Men som vår tidning rapporterade i går är antalet fall i norra länet betydligt fler, enligt Folkhälsomyndigheten. Västervik har 102 fall, Hultsfred har 26 fall och Vimmerby 28.

Två vårdas på intensiven

Antalet positiva självtest ligger också kvar på samma nivå. Av 3 304 beställda självtest har 2 417 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 95.

Fyra personer, en färre än i går, vårdas på sjukhus. Två personer får intensivvård med respirator, vilket är lika många som i går. Under det senaste dygnet har en person blivit utskriven från länets sjukhus, totalt handlar det om 231 stycken. 

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt