Annons:

Storebro IF har tagit över Smak by Simons pizzaugn och siktar på att servera pizza på några utvalda matcher kommande säsong. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Lokal förening har tagit över SMAK:s pizzaugn – taket måste bytas akut

Gillar du både pizza och lokalfotboll? Nästa säsong kan du avnjuta båda delarna när Storebro IF spelar matcher på Bruksvallen.
– Vi har tagit över pizzaugnen från restaurang SMAK i Vimmerby, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF. 

Annons:

Från och med nästa säsong kan man alltså som åskådare avnjuta en pizzaslice när man tittar på Storebro IF:s matcher. 

Klubben tog i mellandagarna mellan jul och nyår över SMAK:s fullrustade pizzaugn och har den sedan dess nedplockad på pall så det har ingenting med SMAK:s nedläggning att göra. 

– Det var en person i vår förening som pratade med restaurang SMAK i slutet av förra året och de behövde bli av med pizzaugnen. Vi tyckte att det var en rolig och häftig idé så vi började spåna på hur vi kunde få användning för den, säger Eva Kindstrand. 

Uteköket ska vara klart nästa år

Klubbens förhoppning är att bygga ett utekök för att kunna grilla korv och hamburgare samt baka pizza på samma plats från och med nästa år. 

– Just nu väntar vi på ritningen på uteköket. Det blir en grillplats med pizzaugnen och vår fasta grill. På tid och längd så kan man få tak över det men det har vi inte tänkt i första hand. Det ska bli ett tralldäck där både pizzaugn och grill ska stå, säger Eva Kindstrand.  

När är tanken att uteköket ska stå klart?

– Jag hoppas till nästa år i alla fall. Nu har vi fokus på att vi måste byta taket på klubbstugan, det är gammalt och det har börjat läcka in så vi ska göra det vecka 32. Verksamheten står inte stilla bara för att vi inte har några intäkter från fotbollen, säger hon och fortsätter:

– Vi har nytt kök och mycket nytt i konferensrummet så vi kan inte riskera allt det utan vi måste byta taket. Om det inte hade varit så akut hade vi hoppats på att vi skulle ha uteköket färdigt i år men det får vi skjuta på till nästa år. 

Pizza på enstaka matcher

Tanken är att servera pizza vid några enstaka matcher kommande säsong. 

– Det blir inte varje gång men det kan vara kul att göra det lite då och då. Kanske på en hemmamatch på våren och en på hösten och göra lite after game av det. Många kompisgäng och familjer, som spelar och använder utegymmet, passar också på att grilla efteråt och då blir pizzaugnen ett bra komplement, säger Kindstrand. 

Vad säger du om det aktivitetsområde som ni har skapat på Bruksvallen?

– Det är klart att det är fördel för våra egna aktiva att det finns flera olika aktiviteter att välja på. Föräldrarna, som lämnar sina barn på fotbollsträningar, kan köra ett pass medan de väntar på sina barn. Vi har kört självbetjäning på tipspromenaden eftersom vi inte kan samla ihop så mycket folk på en gång när vi kör tipspromenad på söndagar. Det har varit stort intresse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt