Annons:

Nu har infarten till Krönsmon börjat byggas – då ska den vara klar

Nu är av- och påfarten till Krönsmon på gång. Foto: Ossian Mathiasson

Nu har infarten till Krönsmon börjat byggas – då ska den vara klar

Den nya av- och påfarten till Krönsmon från riksväg 23/34 har börjat byggas. Planen är att den ska vara klar i början av november.

Annons:

Nyligen påbörjades arbetet med av- och påfart till Krönsmon. Kostnaden för hela projektet beräknas till nio miljoner kronor. 

–Vi är igång och det beräknas vara färdigt i början av november, säger Tobias Johansson, projektledare vid Trafikverket. 

Projektet har diskuterats under lång tid, men först förra året kom Vimmerby kommun och Trafikverket överens om ett avtal. Av- och påfarten byggs av Trafikverket med Skanska som entreprenör. Trafikverkets ansvar sträcker sig knappt 30 meter in på området, där sedan kommunen tar över ansvaret. För trafik till Krönsmön norrifrån blir det en traditionell högerfil.

–Vi bygger ett nytt vänstersvängsfält för trafik söderifrån som ska in på Krönsmon. Trafik från Industrigatan, som kommunen bygger, svänger ut i ett så kallat vänsterpåsvängsfält i höjd med den befintliga rastplatsen eller parkeringsfickan. Det väver ihop med trafiken söderifrån, säger han.

Ingen större påverkan

Arbetet ska inte vålla några större störningar i trafiken.

– I stor utsträckning kommer vi hålla ett körfält öppet i varje riktning, men det är lite smalare än normalt. Det är en barriär som skiljer personalen och trafiken åt där. Det kan bli några kortare avbrott vid räckes- och beläggningsarbete och då blir det enkelriktad trafik. Men i stort sett är det öppet i båda riktningarna hela projektets tid. 

Ser ni några risker?

– Nej, det är välutrett med siktförhållanden och liknande, så vi ser inga större risker alls. 

Projektet beräknas landa på drygt nio miljoner kronor. Kommunen står för två tredjedelar och Region Kalmar län för en tredjedel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt