Annons:

Braksuccé för Naturpasset - nu kör VOK favorit i repris

Efter dundersuccén med Naturpasset i somras har Bertil Axelsson, Vimmerby OK, beslutat att köra en ny bana i höst. I dagarna kommer de nya kartorna.

Braksuccé för Naturpasset - nu kör VOK favorit i repris

Naturpasset 2020 blev en braksuccé för Vimmerby Orienteringsklubb. Därför har man valt att även lägga en ”höstbana” för Vimmerbyborna att ge sig på - och den hade premiär på torsdagen.

Annons:

Naturpasset är ett samarbete mellan Vimmerby kommun, Vimmerby tillsammans och Vimmerby Orienteringsklubb. 16 kontroller ska stämplas, men det är ingen tävling – utan man gör det när man vill, i den takt man vill och i vilken ordning man vill. Dessutom är det gratis.

– Om man lämnar kartan med alla stämplar i lådan vid VOK-stugan deltar man i utlottning av presentkort. Kartor finns att hämta på biblioteket, turistbyrån, i receptionen på stadshuset och i en låda vid VOK-stugan, berättar Bertil Axelsson, Vimmerby OK.

Lyfter orienteringsintresset 

Syftet med naturpasset är att man ska kunna komma ut i skogen och motionera på ett tryggt sätt utan oro för Covid-19, och att man gör det helt utifrån sina egna förutsättningar.

I somras la VOK sin första runda, och vilken succé det blev.

– Kommunen tryckte upp 500 kartor och de är i stort sett slut. Då ska man också komma ihåg att det är många som kanske har gått tre-fyra personer på samma karta, berättar Bertil Axelsson.

– Vi har fått fantastisk respons på det. Det är till och med mammor som har gått med sina barn och efteråt har berättat att barnen ska gå nybörjarkursen i orientering.

Höststart nu i dagarna 

Sommarens succé har gjort att man nu har beslutat sig för att köra Naturpasset nummer två - med start i dag, torsdag.

– Kartorna är nytryckta och vi drar igång direkt. Jag har varit och flyttat om kontrollerna, så nu är det en helt ny bana, berättar Bertil Axelsson.

– Sedan har man till slutet av november på sig att lämna in stämpelkortet i lådan vid VOK för att vara med i utlottningen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt