Annons:

Orienteringsklubbens initiativ uppskattas – deltagarna kan vinna presentkort

Vimmerby Orienteringsklubb kom med idén till en naturrunda i orienteringens tecken under sommaren. Foto: MostPhotos

Orienteringsklubbens initiativ uppskattas – deltagarna kan vinna presentkort

Under hela sommaren finns möjligheten att leta efter 16 kontroller i VOK-skogen och vara med i utlottningen av presentkort från Vimmerby Handel. 
– Det är ett fantastiskt initiativ från Vimmerby orienteringsklubb, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommun. 

Annons:

Naturpasset är ett samarbete mellan Vimmerby orienteringsklubb, Vimmerby tillsammans och Vimmerby kommun. Som deltagare har man chansen att hitta 16 kontroller i VOK-stugan när man vill och i vilken ordning man vill till och med slutet av augusti. 

När man har gått sin runda ska kartan med alla stämplar lämnas i brevlådan vid VOK-stugan för att delta i utlottningen av fem presentkort från Vimmerby Handel. 

Intresset är stort

Kartor finns att hämta på biblioteket, Turistbyrån, stadshuset, i en låda vid VOK-stugan och Korpen delar ut kartor vid sina tipspromenader. 

– Orienteringsklubben har kommit med idén och vill få ut medborgarna i motion på ett covid-19-vänligt sätt. Vi upplever att vi har många former av träning som inte kan äga rum på grund av för täta kontakter. Orienteringsklubben har tittat på en möjlig lösning där man kan gå, vandra eller springa i skogen och leta efter kontroller. Det är ett fantastiskt initiativ så vi på kommunen sponsrar med plastfickor och utskrifter, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommun.

Vimmerby tillsammans nappade också på idén och tog med Naturpasset i sin glädjekalender tidigare i juni. Det går att vara med i Naturpasset fram till slutet av augusti och intresset är stort. 

– Vi skrev ut 300 kartor från första början och har fått fylla på med fler kartor på flera ställen, säger Palmér. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt