Annons:

Skolan bröt inte mot bestämmelserna – ärendet avslutas

Skolinspektionen har avslutat ett ärende som har berört Vimarskolan i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Skolan bröt inte mot bestämmelserna – ärendet avslutas

Vimmerby kommun och Vimarskolan bröt inte mot bestämmelserna om extra anpassningar och särskilt stöd. Det menar Skolinspektionen, som nu avslutar ärendet.

Annons:

Det var i mars 2020 som Skolinspektionen tog emot en anmälan som rörde en elev vid Vimarskolan.

”Eleven får inte sitt stödbehov tillgodosett. Eleven är i stort behov av stöd från elevassistent, bland annat i det sociala samspelet för att veta vad hen ska göra och var hen ska vara”, stod det i anmälan. 

Kommunen har uppgett att utredningen visade att eleven var i behov av elevassistent och att få tydlig struktur. Annars riskerade eleven att inte nå kunskapskraven. 

Enligt anmälan blev situationen sämre för eleven under hösten 2019, men Skolinspektionen bedömer inte att kommunen har brutit mot bestämmelserna om extra anpassningar och särskilt stöd. 

”Av utredningen i ärendet framgår att skolan uppmärksammade elevens behov av stöd, såväl kunskapsmässigt som socialt”, skriver Skolinspektionen i sitt beslut. 

Det åtgärdsprogram som har utarbetats för eleven uppfyller också kraven, menar Skolinspektionen. Eleven har också fått annat stöd och insatta åtgärder har följts upp, utvärderats samt justerats vid behov, menar inspektionen. 

Nu avslutas ärendet som inte riktar någon kritik mot skolan eller kommunen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt