Annons:

BOKHANDELN I VIMMERBY LEVER VIDARE – HEMVÄNDARE TAR ÖVER

Bokhandeln i Vimmerby lever vidare. Foto: Arkivbild

BOKHANDELN I VIMMERBY LEVER VIDARE – HEMVÄNDARE TAR ÖVER

Nej, bokhandeln i Vimmerby dör inte. Hemvändarna Emma Harrysson-Karlsson och Lotta Daniels tar över. Det skriver Vimmerby Tidning i kväll. 

Annons:

Vimmerby Bokhandel har varit nedläggningshotad sedan ägarna Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt velat sälja. Ingen har visat intresse för att ta över verksamheten och nyligen kom nyheten att hoppet var ute.

Bokhandeln skulle läggas ned.

Men nu berättar Vimmerby Tidning att bokhandeln kommer leva vidare. Duon Emma Harrysson-Karlsson och Lotta Daniels, ursprungligen från Tuna, flyttar hem från Stockholm respektive Leksand och tar över. Barndomsvännerna började prata lite löst om att flytta hem när de läste om bokhandelns nedläggning.

– Jag har aldrig tänkt mig att jag skulle jobba i en bokhandel, men skulle jag göra det är det den här. Vi bestämde oss ganska snabbt. Ibland behöver det gå fort för att något ska ske, säger Emma Harrysson-Karlsson till Vimmerby Tidning.

Båda har ägnat sig åt skrivande och läsande på olika sätt och såg nu chansen att få jobba med böcker. 

– Det här kom vid ett tillfälle där det passar bra rent praktiskt. Nu går flyttlasset med familjen och mina barn kommer att börja i Tuna skola, där jag själv gått, säger Lotta Daniels till tidningen. 

Ägarskiftet sker den 19 oktober. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt