Annons:

Marie Nicholson (M) säger att det är ett viktigt projekt och att kommunen därför stöttar med mer pengar.

Skjuter till mer pengar till Campus Småland: "Viktigt projekt"

Kommunstyrelsen ger barn- och utbildningsnämnden ett tilläggsanslag på knappt 570 000 kronor för 2019. Pengarna ska gå till att lösa akuta behov på Campus Vimmerby.
– Det är ett viktigt projekt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Marie Nicholson (M).

Annons:

Beslutet att ge nämnden ett tilläggsanslag på 568 000 kronor togs på det senaste kommunstyrelsesammanträde. Bakgrunden är att kommunstyrelsen tidigare tagit beslut om att kommunen ska vara med i avsiktsförklaringen kring samarbetsprojektet Campus Småland 2030.

Barn- och utbildningsnämnden har aviserat att det kommer innebära ökade kostnader när projektet startar. I stället för att utöka nämndens ram ges ett tilläggsanslag, ett förslag som kom från Peter Högberg (S).

– Det handlar framför allt om att vi ska klara av att genomföra förskollärarutbildningen. Det handlar om massa högskoleplatser i både Vimmerby och Hultsfred, säger kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Marie Nicholson (M) säger att det är ett viktigt projekt.

– Det kommer krävas fler lokaler och man ska vara medveten om att det inte räcker till. Det är inte gratis, men vi måste hjälpa våra kommunala verksamheter och både näringslivet och det offentliga skriker efter mer kompetens, säger hon.

"Fortsätta att växla upp"

Oppositionsrådet Helen Nilsson (S) delar bilden.

– Både den nuvarande och den gamla majoriteten anser att det här är viktigt och för att vi ska kunna fortsätta att växla upp är vi tvungna att tillskjuta de här pengarna, säger hon.

Dessutom ska frågan om Campus Vimmerbys behov beaktas av budgetberedningen i arbetet med budgeten inför 2020. Pengarna tas från kommunstyrelsens pott för oförutsedda medel.

Förhoppningen är att projektet, som sker i samverkan mellan Västervik, Vimmerby och Hultsfred, ska öka antalet högskolestudenter i regionen med 1 000 personer på sikt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt