Annons:

30 FALL INOM SOCIALEN I HULTSFRED – NU VIDTAS ÅTGÄRDER

Hultsfreds kommun har nu cirka 30 fall inom socialförvaltningen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

30 FALL INOM SOCIALEN I HULTSFRED – NU VIDTAS ÅTGÄRDER

Smittspridningen har ökat enormt inom Hultsfreds kommun. I nuläget finns sammanlagt cirka 30 fall av covid-19 hos personal och brukare, meddelar kommunen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Covid-19 har bekräftats hos cirka 30 personer, både personal och brukare, inom socialförvaltningen i Hultsfreds kommun. Det handlar om omsorgen om personer med funktionsnedsättning, hemtjänst och särskilt boende.

Smittspårning pågår och man inväntar också ett antal ytterligare provsvar. 

– Det är mycket beklagligt att vi har fått in smitta i vår verksamhet. Samtidigt är det inte oväntat med tanke på att smittan ökar i vårt samhälle, och vi är en stor organisation. Vi är förberedda och har rutiner kring hur vi arbetar med detta. Jag känner mig helt trygg med våra medarbetare och en stor tacksamhet för att de jobbar vidare med hjärta och engagemang även när det kan kännas tungt, men också för att de stannar hemma och litar på att någon annan tar över om de har symptom, säger Ann-Gret Sillén, socialchef, i ett pressmeddelande.

Stängt särskilt boende

Ett särskilt boende i Hultsfreds kommun har stängts för besök. Vilket avslöjar inte kommunen med hänvisning till sekretessen. 

Kommunen följer regionens och Folkhälsomyndighetens rutiner för att minska smittspridningen och har god tillgång till skyddsutrustning, meddelar man. 

"Inom olika verksamheter inom barn och utbildningsförvaltningen har ett fåtal fall upptäckts hos elever som blivit smittade under höstlovet. Man bedömer i nuläget inte att det pågår smittspridning inom någon skolverksamhet, men har rutiner och åtgärder att ta till om man bedömer att det skulle behövas. Vårdnadshavare och medarbetare informeras när förvaltningen får kännedom om smitta vid en skola eller förskola. Uppgifter om vem som är smittad lämnas aldrig ut", skriver kommunen. 

Det finns också ett fåtal fall av bekräftad covid-19 inom kommunens övriga verksamheter. Vi har sökt socialchefen Ann-Gret Sillén flera gånger under förmiddagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt