Annons:

FÖRSTA BEKRÄFTADE FALLET INOM VÅRDEN I HULTSFREDS KOMMUN

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har fått sitt första bekräftade covid-19-fall inom vård och omsorg. Foto: MostPhotos

FÖRSTA BEKRÄFTADE FALLET INOM VÅRDEN I HULTSFREDS KOMMUN

Hultsfreds kommun har fått sitt första bekräftade fall av coronavirus inom socialförvaltningens verksamhetsområde.

Annons:

Hultsfreds kommun har varit förskonade och inte haft några bekräftade coronafall inom socialförvaltningen förrän nu. Det är Vimmerby Tidning som skriver att Hultsfreds kommun har fått sitt första bekräftade fall av covid-19. 

”Det är det första konstaterade fallet hos oss, Vi fick besked på tisdagseftermiddagen. Nu måste vi hantera det på bästa sätt”, säger socialchefen Ann-Gret Sillén, som inte vill ge några närmare kommentarer, till Vimmerby Tidning. 

Ytterligare åtgärder vidtas

Provtagning har gjorts för att upptäcka det första fallet av covid-19 i Hultsfreds kommun. 

”Provtagning är det enda säkra sättet att få besked. Det görs när hälso- och sjukvården bedömer att det behövs”, säger Sillén till VT. 

Hultsfreds kommun har i dag gått ut med ytterligare åtgärder för att minska risken för smittspridning inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun. Från och med idag kommer visir att användas vid arbete nära brukare som en extra åtgärd för att skydda brukarna från eventuell smitta.

Dagens Hultsfred har sökt Ann-Gret Sillén för en kommentar men utan framgång. DH har även varit i kontakt med socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson som inte hade någon vetskap om detta. Under kvällen, vid 20.50 gick kommunen ut med ett pressmeddelande om händelsen. Där säger Sillén såhär: 

– Vi är tacksamma för att vi kunnat undvika att få konstaterade fall så länge som vi har gjort. Det har gett oss möjlighet att stå väl förberedda med handlingsplaner för medarbetarna och rutiner för hur skyddsutrustningen ska användas. Det känns tryggt att arbeta vidare utifrån det, säger Ann-Gret Sillén, socialchef.

En majoritet bland medarbetarna har nyligen fått en utbildning i hur skyddsutrustningen ska användas. kommunen ger inga närmare kommentarer om den smittade på grund av personlig integritet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt