Annons:

Ingen vinst för Frizon: "Hård konkurrens"

Vimmerbys gymnasiums mediainriktning hade chansen att vinna Årets Skoltidskrift. Men det blev inget pris.

Annons:

Återigen var mediaprogrammets tidning Frizon nominerad till priset, som delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidsskrifter. 

Men upplagan, som producerades av elever som tog studenten i somras, tog inte hem priset. Det gick i stället till The Rydberg Tribune, som görs av elever på Victor Rydbergs gymnasium i Stockholm.

– Ingen vinst, men inte desto mindre stolt över att vi som skola får vara med i det här sammanhanget. En stor eloge till eleverna som trots vårens distansutbildning producerade en så pass bra tidning att den i dag fick sola sig i glansen på Tidskriftsdagen. Vi hade hård konkurrens, vilket är inspirerande. Fantastiskt att se hur mycket bra tidskrifter som skapas på gymnasier, högskolor och universitet. Att vi får vara med bland topp fyra kan man inte annat än känna stor ödmjukhet för, säger Victoria Axelsson, lärare på utbildningen i Vimmerby.

Frizon har fått det här priset tidigare, även om det var några år sedan.

– Nu har vi en ny mediaklass och de har fått följa Tidskriftsdagen på distans från klassrummet. Att vara en del av allt detta ökar så klart motivationen att vara med att skapa ett nytt nummer av skoltidningen. Nu har vi varit nominerade flera gånger, men inte tagit hem förstapriset. Vem vet, nästa gång kanske det är vår tur?

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt