Annons:

Lokal förening prisas med stipendium: ”Sporrar oss att jobba vidare”

CK Wimer har tilldelats årets kultur- och fritidspris i Vimmerby kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal förening prisas med stipendium: ”Sporrar oss att jobba vidare”

CK Wimer tilldelas Vimmerby kommuns kultur- och fritidspris för sin insats inom cykelsporten och utveckling av Wimer Bike Park. 
– Det är jättekul att vi blir uppmärksammade för det arbete som vi har lagt ner, säger Peter Tunek, ordförande i CK Wimer. 

Annons:

CK Wimer har anlagt mountainbikebanor på kommunens mark i Vimmerby och alla leder har skyltats tydligare och beskrivs med olika svårighetsgrader. Cykellederna har dessutom kommit med i nätverket Biking South East och uppfyller deras kriterier. 

De har även skapat en pumptrack/BMX-bana vid ledstarten som klubben ska använda vid träningar och barn och ungdomar har fått bra förutsättningar till spontanidrott. 

Vimmerbyklubben tilldelas 2020 år kultur- och fritidspris för det arbete de har lagt ner. 

– Det sporrar oss att jobba vidare. Det är många medlemmar som har varit delaktiga till att vi har fått det så bra, alla ska hyllas för det. Det är härlig sammanhållning i föreningen. När vi kallar till arbetsdagar och ska bygga något så är det god uppslutning. Det är kul, säger Peter Tunek, ordförande i föreningen. 

Så ska området utvecklas

Både unga och vuxna har fått upp ögonen för pumptrack-banan och mountainbike-lederna.

– Vi har kunnat dra igång ungdomsverksamheten med ordentliga träningar. Vi har även märkt att det har lockat till spontanidrott och lek. Det är massa barn som är där så länge det är ljust efter skolan. Det är jättekul att området nyttjas, säger Tunek. 

Föreningen har planer på att fortsätta att utveckla området med fler slingor.

– Vi tänker oss en slinga som blir mer som en tävlingsbana och en slinga för yngre förmågor så de får ta sig ut i skogen. Det finns i vår planering. Vi har inlett arbetet och ska söka bidrag för att se om vi kan komma vidare. 

Kultur- och fritidspriset, som är på 10 000 kronor, brukar delas ut vid årets sista fullmäktigesammanträde. Till följd av rådande läge blir det inte så i år.

– Det går inte på grund av smittoläget, så vi ska komma överens med klubben om ett lämpligt tillfälle för att lämna över det, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Fakta

Motivering till 2020 års kultur- och fritidspristagare:

”CK Wimer tilldelas 2020 år kultur- och fritidspris för sin insats inom cykelsporten i Vimmerby kommun och utveckling av Wimer Bike Park.CK Wimer grundades av entusiastiska landsvägscyklister 1948 och har sedan dess utvecklats till att även omfatta Mountainbike. Klubbens har haft flera framgångsrika tävlingscyklister framförallt på ungdomssidan. CK Wimers verksamhet bidrar till en bra och meningsfull fritid för barn och unga samt en förbättrad folkhälsa. CK Wimer har med sin entusiasm och drivkraft skapat Wimer Bike Park, som blivit ett attraktivt besöksmål. CK Wimer är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset 2020”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt