Annons:

Adventskalender för att hjälpa lokala handeln:

Thomas Svärd med den lokala julkalendern. Foto: Simon Henriksson

Adventskalender för att hjälpa lokala handeln: "Måste värna det lokala"

Vimmerby Tillsammans presenterar varje dag fram till julafton något från den lokala handeln. En ny lucka öppnas varje dag.
– Vi måste värna det lokala i dessa tider, säger utvecklingschefen Thomas Svärd.

Annons:

Adventskalendern påminner om den glädjekalender som användes under sommaren och som Vimmerby Tillsammans gjorde med Kampradsstiftelsen.

– Vi har gjort och gör flera marknadsföringskampanjer för att stötta vår handel, restaurangnäring och besöksnäring i den mån det går. Det är väldigt viktigt att värna om det lokala. Nedläggningar och konkurser skulle ge stora följdeffekter för kommunen, säger utvecklingschefen Thomas Svärd. 

På Vimmerby Tillsammans hemsida går det därför att öppna en ny lucka varje dag i december fram till julafton.

– Det kan vara kampanjer, olika erbjudanden eller kanske bara en julhälsning. Det är tuffa tider nu, men butikerna erbjuder flera olika möjligheter för att ta emot kunder på ett coronasäkert. Cred för den här adventskalendern ska turistbyråns Emelie Madsen ha, som har skapat den tillsammans med Mindbite.

"Upp och ned"

Thomas Svärd säger att läget är väldigt ovisst i den lokala handeln.

– Det är upp och ned. Vissa dagar är riktigt bra, andra dagar är det enstaka personer inne i butiken får vi till oss. Jag har pratat runt och många tror att försäljningen inför jul kommer starta sent, vilket är synd. Det är egentligen nu man skulle coronaanpassa och inhandla sina julklappar. Men jag förstår att man skjuter på det. Det är löner, pensioner och barnbidrag som kommer precis innan julafton.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt