Annons:

I spåren av Yxern-krisen – tjänstemän hotas

Tjänstemän på Tekniska verken har hotats. Foto: Bertil Andersson

I spåren av Yxern-krisen – tjänstemän hotas

Tjänstemän på Tekniska verken har hotats. Det uppger verkets vd Anders Jonsson för SVT Nyheter Öst. – Det är allvarligt, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken i Linköping.

Annons:

Att det är en krissituation för länets största sjö Yxern har säkerligen inte passerat obemärkt för någon. Nu kommer också uppgifter om att tjänstemän på regleringsföretagets största ägare Tekniska verken hotats. Det uppger verkets vd, Anders Jonsson, för SVT Nyheter Öst. 

– Det som har inträffat är att tjänstemän har fått en del hotfulla mejl. Det är allvarligt, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken i Linköping.

Dessutom ska flera sabotage mot kraftverksägarna ägt rum sedan i somras. Någon eller några har brutit sig in i ett skåp vid dammluckorna och tagit ut domkraften och sänkt ner luckorna för att mindre vatten ska rinna ur sjön. En kraftverksägare har fått skylten till sitt kraftverk nedriven.

– Jag tror att väldigt många människor tycker att vi borde agera på ett annorlunda sätt. Och det är klart att då visar man sitt missnöje på det här sättet, säger Anders Jonsson.

"Vansinne"

Till SVT Nyheter Öst säger miljöfajtern Tino Åberg att han inte tror på den här typen av metoder, men han är fortsatt förvånad och kritisk till att kraftbolagen bara fortsätter att tömma sjön på vatten. 

– Det är vansinne! Jag förstår inte hur man kan få göra så här, säger Åberg.

I artikeln framgår inte vilken typ av hot mejlen innehållit. Inte heller om Tekniska verken anmält hoten. DV söker verkets vd Anders Jonsson för fler kommentarer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt