Annons:

Michaela Lind och Johanna Nilsson på Vimarhaga i Vimmerby (mitten) fick tårtleverans från KD-politikerna Gudrun Brunegård och Ola Gustafsson. Foto: Ossian Mathiasson

KD uppmuntrade vårdpersonalens arbete med tårtleverans: "Kämpar varenda dag"

Kristdemokraterna har ännu en gång delat ut alla hjärtans dag-tårta. Denna gång delades tårta ut till personal på Vimarhaga och Borghaga. 
– Våra äldre som ni arbetar med är de som är mest sköra och ni har gjort allt för att skydda dem, säger Gudrun Brunegård (KD). 

Annons:

Sedan 2002 har Kristdemokraterna i Vimmerby delat ut alla hjärtans dag-tårtor till kommunala verksamheter eller företrädare som har gjort insatser utöver det vanliga, kämpat med extra utmaningar och behöver uppmuntran. 

"Får stå som symbol för alla hjältar"

I år har KD valt att ge uppmuntran till personalen som jobbar med de äldre. På fredagsmorgonen delade riksdagsledamoten Gudrun Brunegård och gruppledaren Ola Gustafsson ut tårtor till ett par avdelningar på Vimarhaga och Borghaga. 

– All personal på äldreboenden, hemtjänstgrupper och gruppboenden har haft väldigt mycket jobb på grund av coronaviruset.Det är svårt att ge till alla på de större enheterna även om alla skulle vara förtjänta av det. Jag hoppas att man kan se den goda tanken bakom initiativet och att de utvalda får stå som symbol för alla hjältar inom vård och omsorg, säger Gudrun Brunegård och fortsätter:

– Våra äldre som ni arbetar med är de som är mest sköra och ni har gjort allt för att skydda dem. Smittan finns överallt. Jag vet att det är många som har lidit av att inte kunna ta emot anhöriga under den här tiden. 

"Supertacksamma"

Michaela Lind, enhetschef på Vimarhaga, och Johanna Nilsson, omsorgsbiträde på Vimarhaga, tog emot tårtleverans vid entrén till äldreboendet på fredagsmorgonen. 

– Vi är supertacksamma för det. Det är klart att vi vill uppmärksamma alla våra medarbetare så mycket vi bara kan. De kämpar varenda dag under dygnets alla timmar. Att symboliskt kunna visa hur mycket man uppskattar deras arbete är väldigt bra. Vi har lottat mellan enheterna som har varit mest drabbade under pandemin. Det kommer gå till personal på Vimarhaga och Borghaga, säger Michaela Lind. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt