Annons:

KD:

Anders Andersson (KD) vill att munskydd används i kollektivtrafiken på alla tider. Foto: Ossian Mathiasson

KD: "Rekommendera munskydd i kollektivtrafik på alla tider"

Regionrådet Anders Andersson (KD) vill utvidga rekommendationen om munskydd i kollektivtrafik i Kalmar län till att gälla alla tider. 
"Inför hotet om en tredje våg av coronapandemin måste vi agera kraftfullt", säger Anders Andersson i ett pressmeddelande.

Annons:

Anders Andersson (KD) lyfte frågan om att utöka rekommendationen om munskydd i kollektivtrafik i Kalmar län till att gälla alla tider i samband med torsdagens möte i kollektivtrafiknämnden.

"Västtrafiken i Västra Götaland har nyligen efter ökad smittspridning beslutat att munskydd alltid ska bäras i kollektivtrafiken. Även om vi inte har sett en lika kraftig utveckling av smittan i Kalmar län, anser jag att vi behöver göra vad vi kan för att inte hamna där heller. Då är rekommendation om munskydd på bussar och tåg alla tider på dygnet rimligt", säger Anders Andersson, vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, i ett pressmeddelande. 

"Slipper oklarhet om vad som gäller"

En rekommendation om att bära munskydd i kollektivtrafik oavsett tid skulle också vara tydligare gentemot medborgarna, enligt Andersson.

"Vi vet att efterlevnaden av de nu gällande rekommendationerna inte har varit hundraprocentig. Genom att rekommendera munskydd på alla tider slipper vi oklarhet om vad som gäller. Vi vet också att det finns en stor oro omkring att resa kollektivt i dessa tider, och måste göra allt vi kan för att människor ska känna sig trygga och för att bromsa smittan", säger Anders Andersson. 

Trafikdirektören har fått i uppdrag att förbereda åtgärder inför en eventuell tredje våg.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt