Annons:

Andersson vill veta mer om regionens livsmedelsinköp

Anders Andersson (KD) har skrivit en interpellation angående livsmedelsinköpen i regionen. Foto: Pixabay

Andersson vill veta mer om regionens livsmedelsinköp

Anders Andersson (KD) har lämnat in en interpellation angående Region Kalmar läns livsmedelsinköp inför nästa veckas regionfullmäktige. 

Annons:

Region Kalmar län har bestämt sig för att mäta andelen ekologiskt producerade livsmedel som används i sjukhusköken, på folkhögskolorna och satt upp procentmål för inköpen. 

Anders Andersson (KD), oppositionsråd med regional utveckling som ett ansvarsområde, har vid tidigare tillfällen lyft frågan om att det borde vara lika angeläget att mäta och sätta upp mål för andelen närproducerade livsmedel.

”Att undvika långa transporter är också en viktig klimatfråga. Dessutom är det enligt min mening lämpligt att på olika sätt visa uppskattning för alla de jordbruksproducenter som finns och verkar i vårt län”, säger Anders Andersson i ett pressmeddelande. 

Ställer flera frågor till Katsanidou

KD-politikern har inför kommande regionfullmäktige lämnat in en interpellation som tar upp livsmedelsinköpen i regionen med frågor om andelen närproducerade livsmedel och hur stor andel av ekologiska livsmedel som kommer via långa transporter eller kanske från utlandet. 

Han frågar även regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S) om hon är beredd att ta in begrepp närproducerade livsmedel när det gäller målbeskrivning för livsmedelsinköp inför nästa regionplan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt