Annons:

  • Kom hem till mardrömmen – hela källaren full med vatten:

    Christian Johannisson tillsammans med barnen Edvin och Tilde vid garagetrappan ned till källaren. Foto: Simon Henriksson

  • Kom hem till mardrömmen – hela källaren full med vatten:

    Edvin var den som hörde att det lät suspekt från garaget.

  • Kom hem till mardrömmen – hela källaren full med vatten:

Kom hem till mardrömmen – hela källaren full med vatten: "Fällde en tår"

Christian Johannisson kom hem från Linköping. Sonen Edvin tyckte det lät i garaget. "Bara snö som smälter", svarade Christian. Det var det inte.
– En halv meter vatten i hela källaren var det. Då fällde man en tår, säger han.

Annons:

Vimmerbybon hade precis kommit hem från Linköping och barnen hade kommit hem till honom.

– Jag har ju barnen varannan vecka och mitt ex skulle lämna dem till mig på söndagen, så jag kom hem från Linköping. Min son Edvin hörde att det lät från garaget liksom. Jag sa att det låter så i stuprören när snön smälter, berättar Christian Johannisson. 

Men när han öppnade garageporten kom chocken.

– Jag hade en blandare på väggen och den hade frusit och skjutit. Det stod en stråle rätt ned i garagetrappan ned mot källaren i huset. Det hade stått och runnit hela helgen och var en halv meter vatten i hela källaren. Jag hade vatten upp till knäna. 

"Det är det värsta"

Under hela helgen hade vattnet bara sprutat rätt ned i källaren och skadorna var minst sagt omfattande.

– Det var jättemycket grejer som gick åt fanders. Två datorer, en stereo, en skrivare, diverse IKEA-möbler, leksaker och kläder. Allt som fanns där i stort sett. Det var ju framför allt datorerna som var värst. Jag hade det som ett minneskort med bilder på barnen och hundarna. De får jag aldrig tillbaka, säger Christian Johannisson.

Inte nog med det. Källargolvet och väggarna var också helt förstörda. 

– Alla golv och alla väggar är uppbrutna i källaren och det har blivit en jäkligt stor procedur. Det har varit svårt att sova i två veckor nu, eftersom jag haft en industriavfuktare som gått konstant nu i ett par veckor. Så jag har varit som en zoombie på jobbet.

Försäkringen täcker det mesta, men det är ändå en väldigt jobbig process, säger Vimmerbybon.

– Jag ringde till Vimmerby Energi bara för att kolla och jag har redan haft hela årsförbrukningen från förra året. Det allra jobbigaste är att de här bilderna på datorerna är borta och inte går att få tillbaka. Det är mina barns första sex år och det känns skittrist. Resten är ju bara ting och går att reparera. Det blir en större självrisk, men det är bara att bita i det sura äpplet.

Stöd av vänner

Christian hade även rutorna nere på sin Porsche. 

– Bilen var fylld av vatten och jag hade lätt panik när Anders Tankservice skulle komma. Jag körde ut porschen till grannens tomt och ställde den där. När jag skulle köra in bilen, så bara gled man runt i sätet. Det var liksom en ishinna på däcken, så jag bara gled. Det var helt sjukt.

Han har fått mycket stöd av vänner, berättar han.

– Det har varit jätteskönt. Jag mådde ju skit ett tag där och har fått hjälp både psykiskt och fysiskt av mina vänner. 

Vad vet du om vad som hände?

– Det var ju typ 16 minus där kring alla hjärtans dag och jag kan tänka mig att det var det då blandaren frös och gick sönder. Jag vet bilbatterier för kompisar som frös sönder också.

Nu börjar dock läget ordna upp sig.

– Om två, tre veckor kan man nog börja bygga nya golv och sådär. Det blir nog bra igen förhoppningsvis.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt