Annons:

Löfven uttalar sig om misstänkta terrordådet:

Statsminister Stefan Löfven fördömer händelserna i Vetlanda. Foto: MostPhotos

Löfven uttalar sig om misstänkta terrordådet: "Avskyvärda handlingar"

Polisen utreder ett misstänkt terrordåd i Vetlanda. Flera personer attackerades i den småländska staden och en misstänkt gärningsman har skjutits av polis. Nu kommenterar flera av landets ledande politiker händelsen.

Annons:

Statsminister Stefan Löfven skriver på Facebook att han tänker de som skadats i Vetlanda och deras anhöriga. 

"Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft", skriver Sveriges statsminister.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) kallar dagens händelser för fruktansvärda. 

"Flera personer är allvarligt skadade. Det är fruktansvärda händelser och mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Just nu är det oklart exakt vad som har hänt och vad motivet varit. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och har inlett en särskild händelse för att hantera händelseutvecklingen och skapa trygghet i Vetlanda” uppger han i ett pressmeddelande.

Centerpartiets Annie Lööf, själv smålänning, skriver så här om attacken: 

”Det som hänt i Vetlanda är fruktansvärt. Ett avskyvärt attentat, mitt på öppen gata. Just nu är mycket oklart, men jag följer utvecklingen noga. Mina tankar går till de drabbade och anhöriga".

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kallar det som skett för fasansfullt.

"Det är fortfarande alldeles för tidigt att dra några säkra slutsatser, men att polisen nu rubricerar händelsen som misstänkt terrorbrott påminner oss om hur sårbart vårt samhälle är. Just nu har vi tankarna hos dem som drabbats”, skriver han.

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt