Annons:

Oklart hur Vimmerby gymnasium gör:

Vimmerby gymnasium inväntar råd och stöd från smittskyddet i regionen, berättar Anders Eriksson.

Oklart hur Vimmerby gymnasium gör: "Inte gjort något ännu"

Påsklovet är vecka 14 i Vimmerby kommun. Men hur det blir med fjärr- och distansundervisning på Vimmerby gymnasium efter det är oklart.
– Vi söker kontakt med smittskydd, säger gymnasiechefen Anders Eriksson.

Annons:

På torsdagen höll utbildningsminister Anna Ekström (S) en pressträff där hon berättade att fjärr- och distansundervisningen upphör från och med den 1 april. 

Men för Vimmerby gymnasium är det fortfarande oklart vilken väg man går.

– Vi lyssnade också och konstaterade att hon sa att man kan behöva anpassa utifrån regionala förutsättningar. Jag har sökt kontakt med smittskydd. Vi söker råd och stöd där för hur vi ska förhålla oss utifrån läget i Kalmar län. Smittskydd ska återkoppla till mig, säger Anders Eriksson, verksamhetschef för Vimmerby gymnasium.

Innan dess görs inga förändringar.

– Vi har inte gjort något ännu. Förhoppningsvis får vi ett besked under dagen och då går vi ut med information till elever och personal.

Enstaka fall

Gymnasiechefen konstaterade också att Anna Ekström betonade att skolan är viktig, särskilt för elever som är i slutet av utbildningen.

– Det handlar om de som tar studenten och kanske behöver de få extra stöd och hjälp för att nå målen. Vi tittar på det också, men inga beslut är tagna. Det kommer komma något, men vilka åtgärder har vi inte bestämt oss för.

Hur är situationen med fall bland elever och personal?

– Vi har några bekräftat smittade på gymnasiet, men inte speciellt många. Det är någon ur personalen och några elever. Men det handlar om enstaka. Vi hoppas slippa klusterutbrott förstås, säger Anders Eriksson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt