Annons:

Här är planen för gymnasiet – treor tillbaka till skolbänken

Elever i årskurs tre ser ut att få återvända till närundervisning efter påsklovet. Foto: Arkivbild

Här är planen för gymnasiet – treor tillbaka till skolbänken

Vimmerby gymnasium har nu upprättat en plan för undervisningen efter påsklovet. Den är preliminär, men innebär att elever i årskurs tre återvänder till skolan.
– Det känns bra att göra så, säger verksamhetschefen Anders Eriksson.

Annons:

På fredagen hölls ett möte med regionens smittskydd och efter det fattade gymnasiet i Vimmerby ett preliminärt beslut.

– Det var inga kioskvältare under mötet, utan smittspridningen är fortsatt ganska hög. Men vi planerar, beroende på rådande smittläge efter påsklovet, att årskurs tre-elever ska vara på skolan på heltid. Det är avhängigt att smittspridningssituationen inte förvärras, säger gymnasiechefen Anders Eriksson.

Påsklovet är vecka 14 och därmed skulle den nya planen verkställas från och med vecka 15. Då kommer samtliga treor vara på plats på skolan och ettor och tvåor ha växelvis distansundervisning.

– Då tror vi att vi kan hjälpa och stötta treorna, som har kort tid kvar till sin student. Ettor och tvåor har också behov, men där finns det tid till att stötta dem. Det kan eventuellt bli en lösning med lovskola, om vi får till det rent organisatoriskt.

Gäller under april månad

Det beslutet kommer, om det verkställs, gälla april månad ut. 

– Det är en planeringshorisont som smittskyddsläkaren har. Det är också så att lokala anpassningar kan ske om smittspridningsläget kräver det. Får vi smittspridning inom en klass så kan vi skicka hem den årskurs tre-klassen på distans. Man får agera snabbt, säger Anders Eriksson.

Hur känns det att ta det här beslutet?

– Jag tror att eleverna behöver det. De behöver få den avslutning på sina studier som de förtjänar, så det känns bra att göra på det här sättet.

Hur ser lärare och facket på det här?

– Jag har inte hunnit prata med dem än. Men det här gäller inledande och är den plan vi har. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt