Annons:

Konkursförvaltaren har pratat med ägaren till stängda pizzerior

Ismael Qaders pizzerior i Virserum och Vimmerby är stängda och nedlagda. Foto: Pixabay

Konkursförvaltaren har pratat med ägaren till stängda pizzerior

Ismael Qaders pizzerior i Virserum och Vimmerby kommer inte drivas vidare. Konkursförvaltaren Håkan Jansson har i dag varit i kontakt med pizzeriaägaren. 

Annons:

Vår tidning rapporterade i mars om att pizzerian ”Bäst i test” hade bommat igen i både Vimmerby och Virserum. Pizzeriaägaren Ismael Qaders verksamhet i Virserum hade försatts i konkurs men konkursförvaltaren Håkan Jansson hade ingen kännedom om pizzerian i Vimmerby låg i samma bolag på grund av att ägaren inte dök upp till ett avtalat möte. Nu har Håkan Jansson varit i kontakt med pizzeriaägaren.

– Ja, det stämmer. Jag har träffat honom. Det händer inte så mycket. Han anger familjesituationen som skäl till konkursen, vilket har inneburit att han inte kan driva verksamheten längre och det var det som medförde konkurs. Det är vad han säger till mig, säger Håkan Jansson. 

Vad händer med de två pizzeriorna?

– Verksamheten i Virserum är, enligt ägaren, såld för ganska länge sedan. Han har därefter haft en verksamhet i Vimmerby som han har bedrivit som enskild firma så det berörs inte av konkursen. Jag är bara konkursförvaltare för bolaget med pizzerian i Virserum. Han har sagt att pizzerian i Vimmerby är stängd och nedlagd. 

Hur går du vidare?

– Vi ska försöka göra en bouppteckning och en förvaltarberättelse. Det är inget dramatiskt men det finns mycket att titta på. Det mesta är klargjort. Min roll blir att granska verksamheten och bokföringen. 

Vår tidning har försökt komma i kontakt med ägaren Ismael Qader, men utan framgång.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt