Annons:

Dags att nominera förslag till Vimmerby Medborgarpris 2021

Vänsterpartiet i Vimmerby, med Lars Johansson i spetsen, vill nu få in förslag på vem eller vilka som har gjort sig förtjänt av att få Vimmerby Medborgarpris 2021. Foto: Simon Henriksson

Dags att nominera förslag till Vimmerby Medborgarpris 2021

Förra året delades ”Vimmerby Medborgarpris” ut för första gången. Priset gick då till Majblommeföreningen. Nu är det dags att nominera förslag till årets pris.

Annons:

2020 lanserade Vänsterpartiet ett nytt pris för att "uppmuntra engagemang för ett mer jämlikt, jämställt och hållbart Vimmerby". Det nyinstiftade priset valde man att ge namnet ”Vimmerby Medborgarpris”.

De första mottagarna av priset blev Majblommeföreningarna i Södra Vi och Vimmerby, som fick dela på priset ”för sitt långsiktiga och enträgna arbete att motverka skadorna av barnfattigdom, och därigenom göra vår kommun mer jämlik".

 5 000 kronor och ett diplom

Nu är det dags att lämna in förslag på vem eller vilka – privatperson eller förening – som har gjort sig förtjänt av att få priset 2021. Kriterierna är att man ska arbeta för ett ”jämlikt, jämställt och/eller hållbart Vimmerby”.

Prissumman är på totalt 5 000 kronor och kommer från den partiskatt Vänsterpartiets ledamöter med kommunala uppdrag betalar. Partiskatten består av tio procent av det ledamöterna tjänar på sina uppdrag och ger i Vimmerbys fall ungefär 5 000 kronor varje år. Utöver penningsumman erhåller vinnaren av priset också ett diplom.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt