Annons:

Så mycket kan renoveringen av Vimarhaga landa på

Renoveringen av Vimarhaga kan landa på 30 000 kronor.

Så mycket kan renoveringen av Vimarhaga landa på

Efter årsskiftet ska det bli korttidsboende på Vimarhaga. Men innan dess ska lokalerna renoveras. Fastighetschefen Rolf Johansson bedömer att det kan landa på runt 30 000 kronor.

Annons:

Efter extremt många om och men skedde den sedan länge planerade flytten av de ensamkommande flyktingbarnen från Vimarhaga i Vimmerby till Nygård i Locknevi. 

Nu ska Vimarhaga efter jul- och nyårshelgen användas till det lokalerna var tänkta till från början. 

Men innan det blir ett korttidsboende ska lokalerna renoveras. Sverigedemokraterna har efterfrågat kostnaderna för renoveringen i en interpellation. I förra veckan inspekterade fastighetsavdelningen lokalerna. 

– Det är slitet, det är ingen skadegörelse så, men det är som när man märker på en skola att det varit för mycket barn, det blir hårt tryck och lite kantstött. Jag var med på den senaste babyboomen när det var 30 i varje klass i stället för 20, då blir det så här i rummen. Annars är det inga konstigheter, säger fastighetschefen Rolf Johansson. 

Vad är det framför allt som behöver göras?

– I princip behöver vi måla om tre av fyra väggar och så väggar i korridoren också. Lite akvarellfärger och förbättringsmåla på sina ställen. Annars är det bara någon liten smågrej. 

"Ska få ett pris"

Exakt vad renoveringen kan landa på är inte klart än. Skanska, som byggde de två äldreboendena, ska återkomma med ett pris. 

– Jag ska få ett pris, men jag kan tänka mig att det är 3 000 per rum och kanske 30 000 totalt för allting. Det är inte särskilt mycket. 

När kan ni vara klara?

– Bygget ligger under garantitiden, så Skanska ska prata med sina underleverantörer. Jag måste se Skanskas tidsplan och hur det ser ut för dem innan jag kan säga något. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt