Annons:

Syrisk afton i Rumskulla – ska lära känna nya grannar

På lördag anordnas en syrisk afton i Rumskulla, som är väldigt viktig, anser Peter Fjällgård.

Syrisk afton i Rumskulla – ska lära känna nya grannar

Några av de människor som tagit sig till Sverige för att söka asyl bor i Rumskulla. På lördag anordnas en stor syrisk afton för att Rumskullaborna ska lära känna sina nya grannar. – Vi måste mötas och lära känna varandra, säger Rumskullabon Peter Fjällgård.

Annons:

Några få familjer har ganska nyligen flyttat in i Rumskulla. 

Det handlar om asylsökande från Syrien. 

För att de ska komma in i gemenskapen och för att Rumskullaborna ska lära känna sina nya grannar anordnas en syrisk afton på lördag kväll. 

– Det kommer vara några olika punkter, där de får berätta om och visa bilder från sitt liv i Syrien, flykten till Sverige, hur det är att bo i Rumskulla och så kommer de laga syrisk mat, säger Peter Fjällgård. 

"Måste mötas"

Fjällgård är en av många som tycker att det är viktigt att de nya invånarna får träffa de invånare som bott i Rumskulla en längre tid. 

– Vi måste mötas och lära känna varandra. Jag har inte en aning om hur många som kommer, men det är intressant att göra det. Kommer det 30 så är det ändå viktigt för dem att lyssna och få veta mer om de nya grannarna. 

Initiativet till den syriska kvällen tog de asylsökande tillsammans med Svenska kyrkan, Frikyrkan, sockenföreningen, hembygdsföreningen och pensionärsföreningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt